‘ZTE Axon 30 Pro is allereerste telefoon met 200 MP-camerasensor’

‘ZTE Axon 30 Pro is allereerste telefoon met 200 MP-camerasensor’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

ZTE stond de afgelopen jaren voornamelijk in de schijnwerpers vanwege de problemen die het had met de VS. Inmiddels is dat bijgesteld en ligt de focus weer op de telefoons, zoals de ZTE Axon 20 5G: de eerste telefoon met een camera onder het scherm. Met de Axon 30 Pro zou ZTE wederom een ‘first’ hebben, ditmaal op het gebied van de megapixel-aantallen.

ZTE Axon 30 Pro 5G

Hoewel meerdere fabrikanten de afgelopen jaren hebben aangegeven te werken aan telefoons met een camera onder het scherm, bracht ZTE als eerste een telefoon op de markt met de techniek. Het was wellicht niet de meest geprezen selfiecamera - selfies van de ZTE Axon 20 5G bleken erg wazig - maar ZTE liet wel zien dat het niet bang is om ‘dingen uit te proberen’. Met de aanstaande Axon 30 Pro 5G wil ZTE zich wederom onderscheiden van de concurrentie, blijkt uit een bericht op Weibo.

‘Spectra 580 ISP’

ZTE spreekt in de aankondiging van de lancering van de ‘Axon 30 Pro 5G’ over de technologie die het in zal zetten voor het high-end toestel. Niet geheel onverwachts gebruikt de telefoon een Qualcomm Snapdragon 888-chipset: ZTE-topman Ni Fei bevestigde dit in een bericht waarin hij de kracht van de ISP (Image Signal Processor) van de chipset benadrukt, de Spectra 580. Verder benadrukt Fei dat zijn bedrijf met de Axon 30 5G “het krachtigste camerasysteem ooit” neer zal zetten en dat de markt dit niet zal kunnen evenaren.

‘ZTE Axon 30 Pro is allereerste telefoon met 200 MP-camerasensor’

Ni Fei bespreekt in zijn bericht niet welke camerasensor hij daarvoor zal gebruiken. ZTE publiceerde naast het bericht van Fei ook nog een ander bericht, waarin het benadrukt dat de ISP tot maximaal 200 MP-camera's kan ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Geruchtenmaker WHYLAB concludeert op basis van deze berichten dat ZTE van plan is om een 200 MP-camera te gebruiken op zijn aanstaande telefoon. Er wordt daarbij ook gespeculeerd dat het om de S5KGND-sensor van Samsung gaat: deze sensor zal wel nog eerst aangekondigd moeten worden.

Axon 30 Pro 5G lancering

Neem de geruchten voorlopig wel met de nodige korrels zout, gezien het ook mogelijk is dat ze de consumenten willen verleiden met alle mogelijkheden die de Snapdragon 888 biedt, zonder dat er daadwerkelijk gebruikgemaakt van zal worden op de Axon 30 Pro 5G. Wanneer ZTE van plan is de telefoon te lanceren is eveneens onbekend. Dat de prijzen hoger zullen liggen dan voor de Axon 20 5G is wel zeker. Dat toestel maakte nog gebruik van de Snapdragon 765G-chipset die gemaakt is voor midrange-telefoons.

‘ZTE Axon 30 Pro is allereerste telefoon met 200 MP-camerasensor’

Zoals we van ZTE gewend zijn, zal het de telefoon eerst in China lanceren, voordat de telefoon ook op de Europese markt beschikbaar komt. Of ZTE de Axon 30 Pro 5G in Nederland en België uit zal brengen, zal na de lancering moeten blijken. Hoop jij op een komst van de Axon 30 Pro 5G naar de Benelux? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk