ZTE Axon 20 5G met camera onder scherm verschijnt binnenkort in Europa

ZTE Axon 20 5G met camera onder scherm verschijnt binnenkort in Europa

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Na de notches, pop-up selfiecamera’s en hole-punch notches, zijn fabrikanten toegekomen bij de eerstvolgende technologische innovatie: selfiecamera’s onder het scherm. ZTE zal de eerste telefoon met zo’n camera onder het scherm, de Axon 20 5G, over twee weken in de EU lanceren.

Camera onder scherm 

Camera’s onder het scherm zijn niet helemaal nieuw, steeds meer telefoons bevatten namelijk een in-display vingerafdrukscanner. Zo’n scanner werkt met een camerasensor die onder het scherm is geplaatst en je vingerafdruk kan lezen door het scherm. ZTE gebruikt nu de mogelijkheid om door het scherm foto’s te maken op zijn ZTE Axon 20 5G: de allereerste telefoon met een camera achter het (OLED) scherm.

ZTE Axon 20 5G met camera onder scherm verschijnt binnenkort in Europa

Voor de selfiecamera op de ZTE Axon 20 5G zou de Chinese fabrikant een 32 MP-sensor gebruiken, die geplaatst is achter een speciale ‘pixelstructuur’, om meer licht door te laten als de selfiecamera is ingeschakeld. Selfiecamera’s achter het scherm hebben naast de speciale opbouw van het scherm software nodig om de foto’s en video’s van de selfiecamera te corrigeren. Er komt, ondanks dat ZTE een speciaal scherm gebruikt, minder licht binnen in de selfiecamera – daarnaast zou het scherm de foto’s een vreemde tint geven als er geen aanpassingen doorgevoerd zouden worden.

Reguliere ZTE-telefoon 

Buiten de selfiecamera die bij de ZTE Axon 20 5G onder het 6,92-inch OLED-scherm zit, zijn er verder geen wereldschokkende functionaliteiten aanwezig. Intern vinden we een Snapdragon 765G-chipset, met 6 GB of 8 GB-werkgeheugen en maximaal 256 GB-opslaggeheugen. Voor de batterij voorziet ZTE in een 4.220 mAh capaciteit, met de mogelijkheid om te snelladen met maximaal 30 watt.

Gerelateerde artikelen

Achterop de telefoon heeft ZTE een viertal camera’s gepositioneerd in een verticale layout. Op de Axon 20 5G zit om te beginnen een 64 MP-hoofdcamera, gevolgd door een 8 MP-groothoekcamera en twee 2 MP-camera’s die dienen als macro- en dieptecamera’s. Achterop vinden we eveneens in het klein het ZTE-logo, met daaronder de Axon-merknaam. Voor het ontwerp heeft ZTE gekozen voor een speciaal lijnenspel, dat meebeweegt zodra je het de achterzijde beweegt in het licht.

Lancering in Europa 

Mensen die geïnteresseerd zijn in de ZTE Axon 20 5G hoeven maar tot 21 december te wachten, dan zou de telefoon in Europa gelanceerd worden. Tegen welke prijzen ZTE de telefoon gaat verkopen, is nog onbekend. In China verkoopt ZTE zijn Axon 20 5G voor 2.198, 2.498 en 2.798 Chinese yuan, voor respectievelijk de modellen met 6 GB RAM en 128 GB-opslag, 8 GB RAM en 128 GB-opslag en 8 GB RAM en 256 GB-opslag.

ZTE Axon 20 5G met camera onder scherm verschijnt binnenkort in Europa

Omgerekende prijzen geven geen compleet beeld van de Europese prijzen, gezien de BTW nog aan de prijzen toegevoegd moet worden. De kans dat ZTE de telefoon ook in Nederland of België gaat lanceren is daarnaast erg klein; het bedrijf is van origine niet actief in de Benelux. Of dat verandert met de Axon 20 5G, is niet bekend. Zou jij willen dat ZTE de Axon 20 5G in Nederland of België op de markt brengt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk