ZTE blijft niet achter en kondigt de Axon 10 Pro met 5G aan

ZTE blijft niet achter en kondigt de Axon 10 Pro met 5G aan

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

ZTE springt op de trein van 5G. Het bedrijf uit China heeft op MWC zijn ZTE Axon 10 Pro 5G aangekondigd. Dit vlaggenschip heeft naast 5G ook nog een vingerafdruksensor onder het scherm. De Axon 10 Pro 5G komt in de eerste helft van 2019 beschikbaar, al lijkt Nederland hier niet bij te horen.

ZTE Axon 10 Pro 5G

De ZTE Axon 10 Pro 5G. Op de lange naam na heeft het veel overeenkomsten met veel high-end toestellen die dit jaar zijn aangekondigd. Het heeft namelijk 5G. En 5G is hip, dus daar moet je bij zijn. Een lijstje met alle 5G-toestellen die al zijn aangekondigd:

> Samsung Galaxy S10 5G
> Huawei Mate X / Huawei Mate 20 X
> LG V50 ThinQ
> Xiaomi Mi Mix 3 5G
> OPPO komt met een 5G toestel

Aan dit rijtje kan nu de ZTE Axon 10 Pro 5G worden toegevoegd. Alhoewel ZTE niet heel erg scheutig is met specificaties, weten we wel een aantal zaken over het toestel. De eerste is de aanwezigheid van 5G door de X50 5G-modem van Qualcomm. Deze modem wordt optioneel met de Snapdragon 855 geleverd.

ZTE Axon 10 Pro 5G

Aangezien deze modem nog niet heel veel banden ondersteunt is het nog maar de vraag of deze werkt op het 5G-netwerk dat we in Nederland rond 2020 verwachten. De X55-modem van Qualcomm die ondertussen al is aangekondigd ondersteunt veel meer banden en kan tegelijkertijd met 4G overweg, waar dit bij de X50-modem nog weer apart moet worden geregeld. Helaas komt de X55 pas aan het einde van dit jaar in productie waardoor fabrikanten nog weer een jaar zouden moeten wachten.

ZTE Axon 10 Pro 5G aankondiging

Aangezien ze nu op de trend willen meeliften komt nu iedereen met deze implementatie van 5G. ZTE heeft veel ontwikkelwerk moeten verrichten om deze telefoon zo te maken zoals hij nu is. Obstakels als antennes, energieverbruik en hitte-opwekking moesten allemaal worden overwonnen. Daarom is er onder andere waterkoeling aanwezig om een nadelig effect van 5G zoveel mogelijk te beperken. 

Andere kenmerken van het toestel zijn de vingerafdruksensor onder het scherm verwerkt en drie camera's op de achterkant: dit zijn een telefotolens, gewone camera en een zoomlens. De camera aan de voorzijde in de kleine waterdruppelnotch verwerkt is een 20 megapixel exemplaar. De camera's worden geassisteerd door kunstmatige intelligentie (AI) bij het scherpstellen, bewegende objecten volgen, portretfoto's, en 'AI overal', wat dit ook mag betekenen.

[readmore articles="197701,196244"]

Beschikbaarheid

De ZTE Axon 10 Pro 5G zal in de eerste helft van 2019 naar Europa en China komen. In Nederland komen we pas op zijn vroegst in 2020 met een landelijk dekkend 5G-netwerk die op een lage frequentie opereert en daarom veel trager is. Een snel netwerk wordt pas tegen 2022 verwacht. Het ligt daarom voor de hand dat we deze ZTE niet in Nederland zullen tegenkomen. Een prijs is ook niet genoemd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk