Zoek je Twitter op je telefoon? Die heet nu X

Zoek je Twitter op je telefoon? Die heet nu X

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Twitter op Android is niet meer. De app is voorzien van een update die zowel het app-icoon als de naam van de app verandert. Ook is nu duidelijk hoe tweets heten: posts, wat in overeenkomst is met andere social media.

Van Twitter naar X

Elon Musk heeft Twitter vorig jaar overgenomen, en nog geen jaar later is Twitter niet meer. De app bestaat nog wel, maar heet nu X. Dat was in de browser al enige tijd het geval, maar nu is het tijd voor de app om zijn nieuwe titel te dragen.

Zowel van de bèta als van de gewone versie van Twitter zijn de logo’s en de titels veranderd. Zo verdwijnt Twitter steeds meer en maakt het plaats voor de nieuwe naam: X. De app staat nu in de buurt van YouTube, want apps worden standaard op alfabetische volgorde getoond.

Zoek je Twitter op je telefoon? Die heet nu X

De naam van de app in de achtergrond is nog steeds com.twitter.android, maar dat zal waarschijnlijk zo blijven. Als Elon en consorten dat willen veranderen, dan moeten ze namelijk een nieuwe app in de Play Store zetten en dat zal waarschijnlijk negatieve gevolgen hebben voor het aantal downloads. Mensen hebben nu eenmaal al Twitter, dus of ze het nou gebruiken of niet, de bestaande app wordt omgedoopt tot X.

Van Tweets naar Posts

Tweets heten nu dus Posts. De donkere modus is nog steeds beschikbaar, maar deze gaat wel naar helemaal zwart in plaats van het wat subtielere donkerblauw dat het eerst was. Dat is ergens wel jammer, want zo’n donkere modus in blauw had wel wat en nu lijkt het allemaal wat homogener te worden met de rest van de apps.

Zoek je Twitter op je telefoon? Die heet nu X

Sommige redacteuren hebben hem al, maar nog niet iedereen, het kan dus nog even duren voordat dit bij jou het geval is.

Ben je van plan om Twitter te blijven gebruiken nu het X is? Laat het nu weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk