Zo ziet Android 8.0 Oreo met EMUI 6.0 eruit op Huawei-toestellen

Zo ziet Android 8.0 Oreo met EMUI 6.0 eruit op Huawei-toestellen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

EMUI 6.0

XDA heeft hun handen weten te leggen op screenshots van hun schil EMUI 6.0 gebaseerd op Android 8.0 Oreo. Deze beelden geven ons voor het eerst inzicht in hoe deze Androidversie met Huawei's aanpassingen er uit komt te zien. De screenshots zijn afkomstig van de Mate 9, Huawei's vlaggenschip uit november 2016.

Op het eerste gezicht is er niet veel aan het herkenbare design van EMUI gesleuteld. Huawei zal ook geen grote wijzigingen doorvoeren om juist de herkenbaarheid te behouden. Wel zijn er in deze build nieuwe functies toegevoegd zoals een nieuwe schermresolutie bij de instellingen, die kan worden gebruikt om de accu te besparen.

Verder is er een nieuwe knop in de navigatiebalk te plaatsen. Deze knop verandert in een pijltje die ervoor zorgt dat de navigatiebalk tijdelijk wordt verborgen zodat je het hele scherm kunt gebruiken. De 'navigation dock' maakt van de vaste navigatiebalk een zwevende variant en wordt bediend met 'gestures'.

Project Treble en Substratum 

Naast deze nieuwe functies heeft Huawei meer moois toegevoegd zoals ondersteuning voor Oreo's Project Treble. In Project Treble is Android in twee delen wordt opgesplitst. Het eerste gedeelte bestaat uit het gedeelte waarbij chip-fabrikanten de chips geschikt maken voor de nieuwste Android-update, en het andere gedeelte is voor de smartphonefabrikanten zelf. Hierdoor kan Android veel sneller geüpdatet worden.

De komst van Android 8.0 Oreo maakt het ook mogelijk om thema's toe te passen op standaard Android, zonder ingrijpende wijzigingen aan het systeem aan te brengen. Dit werkt met Substratum, en wordt ondersteund in EMUI 6.0.

Beschikbaarheid Oreo voor Huawei-toestellen

Welke toestellen van Huawei aan bod komen voor Oreo en wanneer, is niet bekend. We gaan ervan uit de de Mate 10 en de Huawei P10-serie als eerste aan bod komt. De Huawei Mate 10-serie wordt op 16 oktober onthuld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk