Zo ziet de Google Klok er binnenkort uit op een tablet

Zo ziet de Google Klok er binnenkort uit op een tablet

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We denken nu misschien bij alles wat we horen over Google en tablets aan de Pixel Tablet, maar Google is ook nog steeds een bedrijf dat apps maakt en die werken ook op andere tablets. Zo heeft het nu aangekondigd dat meer dan 20 van zijn eigen apps worden geoptimaliseerd voor grote schermen. We hebben met dank aan 9to5Google voorbeelden van de klok en de rekenmachine.

Apps voor grote schermen

Google hield een speciale sessie genaamd ‘Designing apps for large screens’ (vertaald: apps ontwerpen voor grote schermen). Dat is ook wel nodig, want als je nu een Google-app op een tablet gebruikt, dan is het vooral de gewone telefoonapp die hier en daar wat groter is ‘getrokken’. Er zijn soms wel wat aanpassingen doorgevoerd om de apps iets tabletvriendelijker te maken, maar het is niet om van de daken te schreeuwen.

Of je nu per se van de daken wil schreeuwen dat een klok er anders uitziet, dat laten we in het midden, maar Google heeft in ieder geval wel een voorproefje gegeven van hoe de Klok-app er binnenkort uit komt te zien op tablets. In plaats van in een onderste balk komt de Klok nu in het navigatiepanel aan de linkerzijde, net zoals de Foto’s-app. Hierdoor wordt de ruimte van het scherm goed gebruikt voor wat de app kan.

Zo ziet de Google Klok er binnenkort uit op een tablet

Google Klok en Rekenmachine

Ook heeft Google laten zien wat we mogen verwachten van de aangepaste Rekenmachine-app. Er wordt beter gebruik gemaakt van de ruimte die er is op zo’n flink scherm en hierdoor zie je een uitgebreidere rekengeschiedenis aan de linkerzijde. Erg handig, want je kunt ze meteen gebruiken als je bijvoorbeeld eerst wil berekenen hoeveel 21 procent van het bedrag is, waarna je het er weer bovenop doet als btw op je factuur. Bij veel apps moet je dan zelf onthouden wat de uitkomst van je eerste rekensom was, maar bij Rekenmachine zie je op tablets een nog uitgebreidere historie dan normaal.

We hebben nu gezien hoe de Klok- en Rekenmachine-apps eruit gaan zien op tablets, maar ook apps als Google Maps, Berichten en YouTube Music krijgen deze behandeling.

Klok

Klok

Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Gerelateerde artikelen

Gebruik jij de Google-apps veel op een tablet? Laat als reactie achter wat jij vindt van de gebruiksvriendelijkheid van die apps op je grote scherm.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk