Zo zien de emoji-reacties in Gmail er in het echt uit

Zo zien de emoji-reacties in Gmail er in het echt uit

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google werkt al een tijdje aan emoji-reacties in Gmail, want ook in e-mail komen boodschappen toch een stuk beter over wanneer je er een smiley aan toevoegt. Maar hoe werken die emoji-reacties in Gmail nu precies? 9to5Google heeft het al kunnen gebruiken.

Emoji-reacties op Gmail

Het idee is niet dat je met de emoji-reacties je mail wat kunt opleuken, zodat het niet alleen maar tekst is, zoiets bestaat immers al. Het gaat meer op een reactie op een bepaald mailtje, waarbij het icoontje op de mail geplakt wordt. Outlook heeft al zoiets, waarbij je een duimpje kunt geven of een andere emoji kunt meegeven, zodat iemand weet dat je het hebt gelezen en hoe je je erover voelt, zonder dat daar weer apart een mail voor verstuurd hoeft te worden.

Je herkent dat je de functie hebt aan een smiley-icoontje aan de rechterzijde van de mail, naast de drie puntjes. Je ziet dan een tooltip in de tekst waar (vrij vertaald) staat: snel antwoorden en persoonlijkheid toevoegen. Gmail-gebruikers krijgen je emoji-reactie in de originele mail te zien, terwijl anderen het als een losse mail in antwoord op het origineel krijgen. Gmail-gebruikers zien het icoontje onderaan de mail als ze de Gmail-app gebruiken. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een aparte mail met de mededeling dat Pietje heeft gereageerd met de emoji van een vuurtje. Dat is wel een beetje irritant, want dan krijg je alsnog een mail, dus het is ook meteen een goed idee van Gmail om mensen toch af te dwingen die Gmail-app te gebruiken.

Zo zien de emoji-reacties in Gmail er in het echt uit

Emoji-regels

Er zijn echter nog wel veel regels aan die emoji. Dit zijn ze:

  • Je hebt dit ontvangen via BCC, dus je kunt niet reageren met een emoji
  • Je kunt niet met een emoji reageren op dit gecodeerde bericht
  • Je kunt niet met een emoji reageren op een grote groep
  • Je kunt niet meer dan (aantal) keer met een emoji reageren
  • Je kunt niet meer dan 20 emoji-reacties aan een bericht toevoegen
  • Het bericht heeft de limiet van 50 unieke reacties bereikt

De verwachting is dat de uitrol plaatsvindt door oktober heen. Mocht je het al hebben, dan lezen we dat graag in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk