Zo test fabrikant Corning Gorilla Glass 5

Zo test fabrikant Corning Gorilla Glass 5

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Gorilla Glass 5

Corning is de fabrikant van Gorilla Glass, wat al generaties lang te vinden is op smartphones, maar inmiddels ook gebruikt wordt op verschillende tablets of laptops. Dit type glas beschermt voornamelijk tegen krassen, maar Corning richt zich ook op het voorkomen van valschade en inmiddels heeft het bedrijf de vijfde generatie van het beschermende glas uitgebracht. De Galaxy Note 7 was het eerste toestel voorzien van Gorilla Glass 5, maar ook de eerder vandaag gepresenteerde HTC Bolt is voorzien van dit type glas.

De fabrikant ervan heeft nu op het eigen YouTube-kanaal een filmpje geplaatst, waarin we zien hoe Corning testen uitvoert. Zo worden er verschillende tests uitgevoerd om de krasvastigheid van het scherm te meten. Als er een kras ontstaat verliest glas vaak zijn sterkte en ook dat moet voorkomen worden en dat is ook het geval bij Gorilla Glass 5.

In 80% van de gevallen was het glas nog heel bij valtesten van 1,6 meter op ruige ondergronden. Eerder liet Corning al weten totaal 4,5 miljard apparaten voorzien te hebben van hun Gorilla Glass. Een toestel voorzien van dit type glas dient nog steeds voorzichtig gebruikt te worden, want statistieken zeggen natuurlijk niet altijd alles en een ongeluk zit in een klein hoekje.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk