Zo kom je in aanmerking voor flinke korting op treinreizen in de NS-app

Zo kom je in aanmerking voor flinke korting op treinreizen in de NS-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Reizigers kunnen vanaf vandaag met korting tot wel 60 procent reizen. Daarvoor moeten ze aan twee voorwaarden voldoen. We leggen beide in dit artikel uit.

Gerelateerde artikelen

Korting op treinreizen

Met de meeste coronamaatregelen achter de rug staat NS weer in de startblokken om meer reizigers te verwelkomen in de trein. Daarom is de vervoerder een pilot met NS-Voordeel tickets gestart waarbij reizigers kunnen profiteren van flinke kortingen. Die kortingen zijn er al als je reist tijdens daluren, maar daar komt nu een "een korting op maat per treinrit" bij, aldus NS-topman Tjalling Smit.

De korting geldt bij de volgende twee voorwaarden:

  • Treinreizen op traject Eindhoven Centraal-Den Haag Centraal (en alle tussengelegen stations zoals Rotterdam, Delft, Tilburg en Breda)
  • Reizen in een rustige trein 

Plannen en e-ticket kopen

NS Introduceert hiervoor een nieuw NS-Voordeel e-ticket waarbij korting op het treinkaartje per treinrit bepaald wordt door onze druktedata. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting. Je kan in de NS-app zien wat de verwachte drukte per trein is. Dat werkt zo.

Er is geen abonnement nodig om te reizen met NS Voordeel. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen.

De pilot met NS Voordeel is dan ook een logische vervolgstap om meer mensen te stimuleren om met de trein te reizen en die tegelijkertijd beter te spreiden over onze treinen. En kijkend naar de huidige brandstofprijzen, biedt dit initiatief mogelijk voor veel reizigers uitkomst om voordelig tussen Den Haag en Eindhoven te reizen.

Tjalling Smit is verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen binnen de Raad van Bestuur van NS

Betere spreiding

Naast het testen van de techniek en het aantrekken van nieuwe reizigers, wil NS met de pilot onderzoeken in hoeverre reizigers door een hoge korting te bieden bereid zijn om een kaartje te kopen voor een specifieke treinrit. Zo worden treinen met veel lege stoelen beter benut en probeert de NS te drukke treinen te voorkomen. Smit: Neem bijvoorbeeld de Intercity die op maandag om 10:15 uur vertrekt vanuit Eindhoven naar Den Haag waarvan twee derde van de stoelen bezet is. Pak je dezelfde trein, maar twee uur later, dan is slechts een derde van de stoelen bezet. Reizigers die voor deze trein kiezen, kunnen daarom 30 procent korting krijgen.”

Wat vind jij van dit initiatief van de Nederlandse Spoorwegen? Ben je van plan om vaker de trein te pakken nu de brandstofprijzen zo gestegen zijn? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..
Zo kom je in aanmerking voor flinke korting op treinreizen in de NS-app

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk