‘Zo gaat Google dus geld gaat verdienen aan Fitbit-gegevens’

‘Zo gaat Google dus geld gaat verdienen aan Fitbit-gegevens’

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Volgens een enquête die Fitbit onlangs heeft gemaild, lijkt het erop dat Google een manier heeft gevonden om geld te verdienen met de Fitbit-gegevens: abonnementen.

Overname Fitbit

Google maakte eind vorig jaar de overname bekend van de wearables-fabrikant Fitbit. Google wilde Fitbit voor 2,1 miljard dollar kopen, maar privacywaakhonden toonder eerder al hun bedenkingen bij die zet. In januari werd de deal afgerond, en werd Fitbit officieel onderdeel van Google.

Gerelateerde artikelen

Google heeft bij het hele traject benadrukt dat de deal draaide om de apparaten en niet om gegevens. Google garandeerde dat de gegevens van Fitbit-apparaten niet voor advertenties zouden worden gebruikt. Maar hoe moet de advertentieboer dan geld verdienen aan Fitbit? Het lijkt erop dat dat met abonnementen gaat gebeuren, en dat zouden dan goedkopere abonnementen zijn dan het huidige Fitbit Premium.

Goedkopere abonnementen

Fitbit zou met nieuwe goedkopere abonnementen komen, zo blijkt uit een enquête die Android Central opmerkte. Het reeds bestaande Fitbit Premium biedt abonnees momenteel diepgaande gezondheidsstatistieken en -analyses, met daarbij begeleide meditatie-, wellness- en fitnessprogramma's en de mogelijkheid om iets meer te betalen voor gepersonaliseerde trainingsschema's.

Voor de meer recreatieve sporter zou Google goedkopere abonnementen willen bieden met uiteraard minder mogelijkheden. Wel worden er vraagtekens gezet bij de goedkoopste optie. Deze optie zou gebruikers toegang geven tot hun levenslange historische fitnessgegevens. Dat is nou juist een functionaliteit die al gratis wordt aangeboden sinds de eerste Fitbit-trackers uitkwamen. De gratis variant zou dan bijvoorbeeld niet meer de mogelijkheid bevatten om je slaapgegevens in 2018 meer te bekijken.

‘Zo gaat Google dus geld gaat verdienen aan Fitbit-gegevens’

Fitbit Sense

Betaalmuur

Het is begrijpelijk dat Google en Fitbit met deze enquête willen inventariseren hoe deze abonnementen onder Fibti-gebruikers zullen vallen. Veel apps en services gingen hen al voor met een abonnementsmodel. Het zou echter echter zuur zijn voor de jarenlange trouwe Fibtit-fans om de jarenlange Fitbithistorie achter een betaalmuur te zetten.

Voor nu gaat het nog om een verkennend onderzoek, en het is niet bekend wat Google in de toekomst precies zal gaan doen voor wat betreft abonnementen. Wat verwacht jij dat Google zal gaan doen om geld te verdienen met Fitbit?

‘Zo gaat Google dus geld gaat verdienen aan Fitbit-gegevens’

Fitbit Charge 4

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk