Zo gaan Gmail, Docs en Sheets met AI jouw leven vergemakkelijken

Zo gaan Gmail, Docs en Sheets met AI jouw leven vergemakkelijken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De twee letters die op Google I/O 2023 ontelbare keren voorbijkwamen waren 'AI', oftewel artificial intelligence. Google Foto's, Google Maps, Google Zoeken, het hele ecosysteem draait meer en meer rondom kunstmatige intelligentie. Google heeft in maart al een aantal AI-functies voor Gmail en Documenten aangekondigd en deze AI-functies worden nu samengebracht onder de naam 'Duet AI for Workspace'.

Wat is Duet AI?

Duet AI staat voor een serie generatieve AI-tools voor de productiviteits-apps van Google. Onder die tools vallen bijvoorbeeld de schrijfhulp in Documenten en Gmail, het genereren van afbeeldingen voor Presentaties, automatische samenvattingen van vergaderingen voor Meet en nog veel meer.

'Help me write' voor Gmail

Tijdens Google I/O werd ook bekend gemaakt dat de schrijfhulp naar Gmail op mobiel komt. Daar zal de schrijfhulp 'Help me write' heten en je kan het zien als een hele grote upgrade van Smart Compose. Smart Compose geeft je suggesties voor de zinnen die je in een e-mail schrijft en kan deze voor je afmaken aan de hand van de voorgestelde suggesties. 'Help me write' gaat echter veel verder. Deze slimme tool kan door jou gemaakte notities omzetten in een nette samenvatting om ze vervolgens via Gmail te delen met je team. 'Help me write' ziet ook wanneer je een formele sollicitatiebrief aan het tikken bent, of een uitnodiging voor je vrienden en zal zijn suggesties hierop aanpassen.

Generatieve AI in Gmail zet notities om in een nette e-mail

Generatieve AI in Gmail zet notities om in een nette e-mail

Afbeeldingen genereren in Google Presentaties

Duet AI komt naast Gmail en Google Documenten ook naar Google Presentaties. Op deze manier kun je eenvoudig met een paar woorden afbeeldingen genereren voor je presentatie. Volgens Google kun je "een origineel beeld genereren dat je unieke artistieke visie overbrengt, allemaal vanuit een eenvoudige prompt".

Met behulp van Duet AI een op maat gemaakte afbeelding voor een Presentaties-presentatie genereren

Met behulp van Duet AI een op maat gemaakte afbeelding voor een Presentaties-presentatie genereren

Projecten managen in Google Spreadsheets

Duet AI zien we straks ook terug in Google Spreadsheets. Daar heet de AI-tool 'Help me organize' en daarmee kun je aangepaste plannen voor taken, projecten of andere activiteiten die je wilt volgen of beheren. Beschrijf gewoon wat je probeert te bereiken en Spreadsheets genereert een plan waarmee het alles weet te organiseren.

Je kan in Spreadsheets aangepaste plannen maken voor taken, projecten of andere activiteiten die je wilt volgen of beheren

Je kan in Spreadsheets aangepaste plannen maken voor taken, projecten of andere activiteiten die je wilt volgen of beheren

Projecten managen in Google Meet

Google Meet krijgt ook een portie generatieve AI van Duet AI. Duet AI in Google Meet geeft je de mogelijkheid om unieke achtergronden voor je videogesprekken te genereren. Volgens Google helpt dit gebruikers om zichzelf uit te drukken tijdens videogesprekken, terwijl de privacy van hun omgeving wordt beschermd. Stel je bent een salesmanager die een telefoongesprek voert met een potentiële klant en daarvoor een aangepaste achtergrond wil gebruiken om de branche of markt van de klant weer te geven. De generatieve AI kan dit dan voor je genereren.

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe AI-tools, moet je je aanmelden bij Workspace Labs zodat je op de wachtlijst komt te staan. Google zal de beschikbaarheid Van Duet AI for Workspace in de komende weken uitbreiden naar nog meer gebruikers en landen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk