Ziggo werkt nog steeds aan zijn Android TV-app

Ziggo werkt nog steeds aan zijn Android TV-app

Ziggo GO Android TV-app

Kabelbedrijf Ziggo is samen met een geselecteerde testgroep al anderhalf jaar bezig met de ontwikkeling van de Ziggo GO-app voor Android TV. Achter de schermen wordt er nog wel gewerkt aan deze app voor apparaten die draaien op Android TV zoals een tv van Philips, Sony, Sharp of de NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box (S) en Amazon Fire TV. Dat meldt TotaalTV. Daarnaast werkt de kabelaar ook nog aan een app voor Apple TV HD/4K.

De Android TV-app maakt het mogelijk om zonder de bruikleendecoder Mediabox Next of Mediabox XL naar tv-zenders te kijken of gebruik te maken van interactieve diensten.

> Nieuwe films en series op Ziggo

Afbeelding van Android O voor Android TV

Android TV

Uitzendrechten

Het gehele testtraject duurt voor veel Ziggo-klanten veel te lang, maar TotaalTV heeft daar een verklaring voor. Een goedwerkende Android TV-app is noodzakelijk voor het kunnen tv kijken zonder tv-decoder. Daarnaast is de kabelaar bezig met het maken van nieuwe afspraken met contentaanbieders voor het leveren van tv- en videocontent via een dergelijke app voor zelfstandige apparaten zoals online mediaspelers.

Ook de huidige coronacrisis zorgt voor vertraging. Distributeurs zoals Ziggo, KPN en T-Mobile zijn terughoudend met de introductie van nieuwe of verbeterde diensten. Ziggo heeft onder andere de uitrol van Gigabit-internet en het traject van gefaseerde uitschakeling van analoge tv hierdoor al tijdelijk onderbroken.

Hoe lang de gesloten bèta nog gaat duren is niet bekend. Het is wel bekend dat Ziggo het gebruik van zijn Ziggo Go Android TV-app buitenshuis aan banden legt. Inmiddels zijn er al onofficiële apps opgedoken en ook weer geblokkeerd.

Ziggo GO
Met de Ziggo GO-app kunnen Ziggo-klanten online tv-kijken op hun smartphone, tablet of laptop. Sinds kort is het in de app ook mogelijk om een opname op te ..

Meer info

Lees meer over:
Ziggo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties