AW Poll: Zou jij een telefoon zelf durven repareren?

AW Poll: Zou jij een telefoon zelf durven repareren?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Deze AW Poll staat geheel in het kader van onze themaweek duurzaamheid en het onverwachtste doe-het-repareren-van-je-eigen-iphone-zelf-nieuws van Apple. Wij zijn benieuwd naar jouw angst om een telefoon open te schroeven.

Je iPhone zelf repareren

Hoe klinkt dat? Apple gaat er in ieder geval mee beginnen en geeft eigenaren van de iPhone 12 en 13 vanaf volgend jaar de mogelijkheid om zelf een reparatie uit te voeren. Apple opent daarvoor een webshop met onderdelen die ook later uitgebreid wordt met onderdelen voor Mac-computers. Volgens Apple zijn deze reparatieklussen niet bestemd voor de consumenten die niet zo handig zijn en verwijst hen naar de officiële reparatieshops. Een bedrijf dat het repareren van smartphones veel laagdrempeliger maakt, is het Nederlandse Fairphone. Dat ondervond redacteur Jelle ook want hij wist met gemak de Fairphone 4 uit elkaar en weer in elkaar te schroeven. Je leest hier de Fairphone 4-review van redacteur Jelle, en hier kom je erachter hoe gemakkelijk deze telefoon te repareren is.

Zou jij een telefoon zelf durven repareren?

Wij willen nu graag van jullie weten of het zelf repareren van een telefoon voor jou een uitdagende klus is of juist niet. Tijd om te stemmen dus. Leg ook uit waarom je voor een bepaalde optie hebt gestemd in de reacties onderaan dit artikel.

Zou jij een telefoon zelf durven repareren?

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Telefoons en duurzaamheid. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

AW Poll: Zou jij een telefoon zelf durven repareren?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk