Zelf je Samsung repareren? Dat kan straks met officiële onderdelen

Zelf je Samsung repareren? Dat kan straks met officiële onderdelen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung heeft besloten om reparatiekits in Nederland en België uit te brengen. Hiermee kun je je smartphone van Samsung zelf fiksen. Het gaat dan om de toestellen Galaxy S20, 221 en S22. Inderdaad: de nieuwste S23 is nog niet van de partij.

Samsung reparatiekit

Samsung verkoopt deze reparatiesetjes niet via iFixit, wat voor andere merken wel de plek is voor dit soort dingen. Samsung heeft er een eigen site voor, namelijk zijn ‘selfrepair shop’. Je vindt hem hier. Je kunt er niet alleen reserve-onderdelen vinden van de telefoons, maar ook van de Galaxy Book Pro en van de Galaxy Book Pro 360. Op de productpagina vind je niet alleen de onderdelen om te bestellen, maar ook handleidingen zodat je weet hoe je de reparatie moet uitvoeren. Je krijgt bij je bestelling niet alleen informatie en onderdelen, maar ook lijm, schroeven en randen.

Samsung biedt onder andere een nieuwe USB-C-laadpoort en een glazen achterkant voor de toestellen. Een nieuwe accu met een nieuw amoledscherm behoren ook tot de mogeiljkheden. Voor de Galaxy Book Pro kun je een nieuwe accu bestellen, een vingerafdrukscanner, een scherm, de behuizing, de siliconen uitstulpingen waar het apparaat op staat en de touchpad, dus dat is een flinke collectie aan onderdelen. Diezelfde items zijn beschikbaar voor Galaxy Pro 360, behalve de siliconen voetjes.

Gerelateerde artikelen

Zelf je telefoon repareren

Er is ook een reparatiekit beschikbaar, mocht je meer nodig hebben. Daarin zitten afhankelijk van het apparaat plectrums om het scherm los te maken, een PH000-schroevendraaier, een pincet, een zuignap en een warmtepad waarmee je lijm zacht kunt maken om onderdelen los te halen.

Tof om te zien dat dit nu ook naar Nederland en België komt, want het zorgt dat je telefoon wat duurzamer wordt. Het is overigens niet helemaal uit de goedheid van het hart: er komt ook EU-wetgeving aan die dit soort ‘recht van reparatie’-regels introduceert.

En jij, zou jij zelf je toestel repareren? Laat het nu achter in de reacties.

Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie ze zijn. De S22 Plus heeft dan ook een groot 6,6 inch scherm met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz, de snelle Exynos 2200 en uitstekende camera's.

Vanaf 1049 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk