Zambilight krijgt claim van Philips, levering binnen drie maanden

Zambilight krijgt claim van Philips, levering binnen drie maanden

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Zambilight

Het leek in eerste instantie een prachtig product, Ambilight (gekleurde verlichting achter de TV op basis van de afgespeelde beelden), maar dan ook voor niet-Philips-tv's. Dit werd aangestuurd door een Raspberry Pi die meegeleverd zou worden. Wij kregen de laatste weken regelmatig berichten binnen waaruit bleek dat mensen die het project gesteund hadden onrustig werden, leveringen bleven uit en mensen werden ongeduldig. Inmiddels is er zelfs een speciale Facebook-groep opgericht waar de backers samenkomen.

Merknaam

Philips heeft deze week een brief gestuurd naar de makers van Zambilight. Androidworld heeft deze brief in bezit. In de brief wordt aangegeven dat de makers geen gebruik mogen maken van de naam Zambilight, omdat het aanbieden van een vergelijkbaar product met bijna dezelfde naam kan zorgen voor merkschade. Er wordt echter niets gemeld over het product zelf, alleen de naam zou teveel overeenkomsten hebben met Ambilight, waarvan Philips het trademark heeft. Een woordvoerder van Zambilight meldt het volgende aan Androidworld:

Wij hebben een claim gekregen van Philips, waarbij aangegeven wordt dat wij de merknaam Ambilight niet mogen gebruiken. Hierdoor is er een situatie ontstaan met veel onduidelijkheid en hebben wij een advocaat in de arm genomen om tot een goede oplossing te komen. Mensen die geen vertrouwen hebben in een goede afloop, kunnen via info@zambilight.com of rechtstreeks via PayPal hun geld terugvragen. Wij zullen de verzoeken zo snel mogelijk honoreren.

Wel uitleveren

De brief van Philips is gedateerd op 20 februari en dus nog erg recent. De mensen achter Zambilight bekijken dan nu samen met hun advocaat ook de opties om het product aan te bieden onder een andere merknaam. Echter op dit moment is het nog niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Wel weten ze ons te verzekeren dat ze proberen zoveel mogelijk mensen die het product besteld hebben uit te leveren. Mocht je geen vertrouwen meer hebben in een goede afloop, kun je via bovenstaande methodes het geld terugvragen.

De recente ontwikkelingen maken de zaken alleen maar complexer. De brief nog vrij recent, maar er waren natuurlijk al eerder berichten dat producten niet uitgeleverd werden. Dit wordt vooralsnog onder een 'vergissing van het secretariaat in het bedrijvencentrum' geschaard. Neemt niet weg dat ze aan ons wisten te melden dat het streven er is binnen drie maanden uit te leveren. Of dit ook daadwerkelijk gaat lukken, kunnen we natuurlijk maar op één manier achter komen. Wel geeft Zambilight aan dat er inmiddels al enkele exemplaren afgeleverd zijn, echter is daar tot dusver nog geen bewijs voor getoond. Zodra er meer nieuws, of duidelijk is rondom Zambilight, zullen de makers dit naar buiten brengen.

Update: Philips was vandaag niet bereikbaar voor commentaar, wij zullen maandag nogmaals contact opnemen.

Update 23/3: Nog geen reactie van Philips mogen ontvangen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk