YouTube ziet er na update meer Material You uit op Android TV

YouTube ziet er na update meer Material You uit op Android TV

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

YouTube krijgt een kleine metamorfose op Android TV. Het komt er net even anders uit te zien. Een beetje Material YouTube: we schreven er laatst al over omdat Google YouTube wat meer naar zijn Pixel-design trekt. Dat geldt straks ook voor de app van het videoplatform op Android TV.

YouTube op Android TV

De YouTube-app op Android TV en Google TV zit nu op versie 3.0. Hierbij wordt het veel makkelijker om snel informatie te krijgen over wat je kijkt. Videotitels staan bovendien niet langer linksboven, maar gaan naar een vak met ronde hoekjes (Material You dus) met de naam van wie de video heeft geüpload, het aantal views en de datum van plaatsen. Ze staan allemaal boven de balk waarin je ziet hoe lang de video nog duurt.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Kortom er komen wat meer vakken door YouTube heen te staan en het is dan ook te hopen dat dat niet vervelend wordt. Echter geeft het wel ruimte om een hele beschrijving te lezen, zonder dat je weggaat van de video. De video-aanbevelingen die je vaak onder de voortgangsbalk ziet worden iets gedimd. Wel zijn de knoppen voor liken, disliken, afspeelsnelheid en afspeelkwaliteit iets minder makkelijk bereikbaar, dus reken op een paar extra keer drukken op de toetsen van je afstandsbediening.

Gerelateerde artikelen

Material You

Het is geen enorme uiterlijke aanpassing: geen complete metamorfose, maar het zijn wel visuele keuzes die Material You niet alleen naar YouTube brengen, maar dus ook meer naar Android TV en Google TV. Zo brengt Google ‘zijn’ producten steeds meer bij elkaar. Dit nieuwe uiterlijk wordt op dit moment uitgerold via een nieuwe YouTube-update op Android TV en Google TV. Dus je kunt misschien al live kijken hoe het eruitziet. Zo niet, dan zijn er hier enkele afbeeldingen (met dank aan AndroidPolice).

YouTube ziet er na update meer Material You uit op Android TV YouTube ziet er na update meer Material You uit op Android TV

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk