YouTube werkt trager in Firefox-browser, komt 'door adblockers'

YouTube werkt trager in Firefox-browser, komt 'door adblockers'

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Wanneer je nu naar de YouTube-website gaat binnen de Mozilla Firefox-browser, dan kan het zijn dat je tegen langere laadtijden aanloopt. Open je een video op de website, dan staar je eerst voor een paar seconden naar een lege pagina. Google heeft gereageerd op de situatie, en zegt dat het door adblockers komt.

YouTube laadt minder snel

Je zou kunnen denken dat het misschien een probleem met de verbinding kan zijn. Websites laden wel vaker niet, en dan zie je op een gegeven moment alsnog element voor element geïntroduceerd worden. Maar uit onderzoek van een aantal mensen op Reddit blijkt dat er wellicht meer aan de hand is dan nu lijkt.

Want wanneer dezelfde gebruiker die het probleem ontdekte de Firefox-browser spooft in Google Chrome, dan is er niets aan de hand. De videopagina's laden dan met een normale snelheid. Uiteraard kan er vertraging op de lijn zitten, maar de snelheid is drastisch hoger binnen Chrome in vergelijking met Firefox.

YouTube werkt trager in Firefox-browser, komt 'door adblockers'

Wat is er aan de hand?

Nou, dit kan een bewuste actie van Google zijn (maar dat weten we niet zeker). Een andere Reddit-gebruiker heeft namelijk code in de broncode van YouTube.com gevonden die verwijst naar een 'timeout'. Gebruikers moeten dan vijf seconden wachten voordat een pagina laadt; precies de tijd die we zien bij de Firefox-browser.

Echter, in de code staat geen specifieke verwijzing naar Firefox, dus mogelijk speelt er toch wat anders. Reddit-gebruikers begonnen daardoor te speculeren dat dit misschien iets te maken heeft met de oorlog die YouTube voert tegen adblockers. En wat blijkt, dat ligt inderdaad ten grondslag aandit probleem.

In een reactie op dit probleem, tegenover 9to5Google, laat Google weten dat mensen die adblockers gebruiken op de YouTube-website, tegen suboptimale ervaringen aanlopen. En het maakt dan niet uit welke browser je gebruikt (al lijkt dat laatste niet helemaal waar te zijn, maar de boodschap is duidelijk...).

Wat vind jij van de langere wachttijden op YouTube omdat je een adblocker gebruikt?

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk