Eindelijk bekend: YouTube verdient jaarlijks meer dan 13,5 miljard euro

Eindelijk bekend: YouTube verdient jaarlijks meer dan 13,5 miljard euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube-omzet

YouTube is al 15 jaar lang onder de vleugels van Google, maar nu pas krijgen we voor het eerst te horen hoeveel de populaire videosite voor Google oplevert. Google verdient jaarlijks 15 miljard dollar aan YouTube, dat is zo'n 13, 57 miljard euro. Dat maakt Googles moederbedrijf Alphabet bekend in zijn kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2019.

De inkomsten die met YouTube worden gegenereerd zijn goed voor 10 procent van Alphabet's jaarlijkse omzet. Al verdient YouTube nog steeds relatief weinig met zijn advertenties als je weet dat de omzet van de videosite maar één vijfde bedraagt van wat Facebook jaarlijks binnenhaalt. Al is YouTube wel zes keer groter dan concurrent Twitch van Amazon.

YouTube voor Android TV

Spierballen rollen

Alphabet kon sterke cijfers voorleggen voor het vierde kwartaal van 2019, want het bedrijf haalde een omzet van 46 miljard dollar, ofwel een stijging van 17 procent vergeleken met 2018. Toch is het niet YouTube, maar de Google-zoekmachine die nog steeds het leeuwendeel van de inkomsten genereert, ofwel 24,6 miljard dollar aan winst in één kwartaal.

Eindelijk bekend: YouTube verdient jaarlijks meer dan 13,5 miljard euro

Google heeft de winst behaald die in Wall Street werd verwacht, maar de omzet lag grofweg 720 miljoen euro lager dan voorspeld werd. Beursanalisten verwachten dat Google daarom de omzet van YouTube voor het eerst deelt, om te benadrukken dat het bedrijf meer in zijn mars heeft dan een zoekmachine alleen. Eén ding is zeker, Google heeft in 2006 een goede deal gesloten toen het YouTube voor 1,49 miljard euro heeft gekocht.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk