YouTube TV gaat live televisie aanbieden met onbeperkte opslag

YouTube TV gaat live televisie aanbieden met onbeperkte opslag

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

YouTube TV

Met YouTube TV slaat Google de brug tussen tv en internet. Het is een abonnementdienst waarbij je voor 35 dollar per maand een veertigtal tv-zenders kunt bekijken in Amerika. Denk hierbij onder andere aan ABC, NBC, Fox en CBS, maar ook ESPN, Disney Channel, MSNBC, National Geographic enFox News.

De dienst is vooral gericht op jonge kijkers, die wel op YouTube zitten, maar niet meer naar de tv kijken. Om deze mensen te bereiken biedt YouTube TV de kanalen een platform om ook deze doelgroep te bereiken. Dit is niet alleen interessant voor de netwerken, maar ook voor de adverteerders. Er zijn veel partijen die een dergelijk aanbod proberen te doen, maar met YouTube TV lijkt het erop dat Google een grote stap in de goede richting zet.

Naast de mogelijkheid om live tv te kijken via YouTube TV wordt het ook mogelijk om onbeperkt programma's op te nemen en op te slaan in de cloud. Dat betekent dat je harde schijf nooit vol zal raken bij het terugkijken van programma's.

Google liet verder weten dat er per dag ongeveer één miljard uur aan video wordt gekeken via YouTube.

Alleen in Amerika

Vooralsnog is YouTube TV alleen beschikbaar in Amerika en is de zenderkeuze daar ook op gericht. Op dit moment is het niet duidelijk of YouTube TV ooit verder uitgerold zal worden naar Europa en/of Nederland.

De dienst kost 35 dollar per maand, waarbij er door zes mensen gebruik gemaakt kan worden van de dienst. Dat wil zeggen dat elke gebruiker een eigen omgeving krijgt met daarin gepersonaliseerde content. Dit kennen we onder andere ook van diensten zoals bijvoorbeeld Netflix. Inschrijven voor de Amerikaanse dienst kan hier.

Zou jij YouTube TV graag in Nederland of België zien? Welke zenders moeten er voor jou dan per se inzetten en hoeveel zou je willen betalen? Laat het weten in de reacties!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk