YouTube toont nu welke delen van een video het populairst zijn

YouTube toont nu welke delen van een video het populairst zijn

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Dankzij een nieuwe functie van YouTube kun je straks zien welke delen van een bepaalde video het meest populair zijn onder kijkers. YouTube gaat dit weergeven middels grafieken boven de voortgangsbalk. Hoe hoger deze grafiek, des te meer kijkers interesse toonden voor dat gedeelte van de video.

Hoogtepunten van video's

Tijdens het 'scrollen' of 'swypen' door een video zie je straks grafieken, of 'hoogtepuntgolven' zoals wij het op de redactie hebben bestempeld, met de meest herhaalde delen van een video. Als deze golf hoog is, dan is dit gedeelte van een video vaak teruggekeken. YouTube wil met deze golven ervoor zorgen dat je snel de hoogtepunten uit een desbetreffende video kunt vinden. En het hierdoor gemakkelijker voor je maken om de content in een video te vinden, waar jij het meest geïnteresseerd in bent.

We nemen even een voorbeeld. Stel je bekijkt de samenvatting van de voetbalwedstrijd van AC Milan tegen Atalanta Bergamo op YouTube. In deze video zie je dat AC Milan scoort in de 56ste minuut, minuut 5:15 van de video. Veel mensen zullen alleen naar dit gedeelte van de video gaan. Op dat punt zal de golf dan ook hoog zijn. Hierdoor kunnen nieuwe kijkers van video zien welke delen van deze voetbalwedstrijd het belangrijkst zijn. Of je ziet straks in de hoogtepuntgolf direct wanneer Dimitry's pakketje wordt gestolen, in onze videoreview van de Eufy Video Doorbell Dual.

YouTube toont nu welke delen van een video het populairst zijn

Wie steelt hier Dimitry's pakketje? Zie het in onze video!

Hoogtepuntgolven?

De nieuwe functie van YouTube werd gisteren gelanceerd en komt beschikbaar op desktop, iOS en Android. Het zal eerst in een aantal video's verschijnen, en in de loop der tijd in meer video's terug te vinden zijn. Op onze redactie ziet op dit moment nog niet iedereen de nieuwe functie in YouTube.

YouTube zelf spreekt zelf over grafieken, maar wij spreken in dit geval dus over hoogtepuntgolven. In een afbeelding hieronder zie je namelijk hoe de 'grafiek' eruit komt te zien. Een soort half-transparante golven op de voortgangsbalk.

Maar misschien heb jij ook nog een goede naam voor de nieuwe grafiek in de voorgangsbalk van YouTube? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

YouTube toont nu welke delen van een video het populairst zijn
YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk