YouTube Super Chat geeft je aandacht tegen betaling

YouTube Super Chat geeft je aandacht tegen betaling

YouTube Super Chat

De nieuwe YouTube Super Chat-functie laat je speciale berichten sturen in de chat bij een livestream op YouTube. Deze berichten zijn een stuk opvallender dan normale berichten door hun achtergrondkleur. Daarnaast worden de chatberichten vastgezet, zodat ze veel langer in beeld blijven dan normale berichten. De berichten kunnen tot 5 uur vast blijven staan, of tot de YouTuber zijn livestream beëindigt.

Je kunt een Super Chat versturen door op het 'dollar'-tekentje te drukken bij de chat, een prijs te kiezen door de schuifregelaar te verzetten of een bedrag te typen en vervolgens af te rekenen.

Einde voor 'giften van fans'

Naast de introductie van YouTube Super Chat had Google nog ander funding-nieuws te melden: het bedrijf stopt met 'giften van fans', oftewel 'fan funding' in het Engels. Met deze functie kunnen kijkers een vrijwillige donatie doen aan YouTubers. Deze functie was niet beschikbaar en Nederland en België dus zullen we er bij ons weinig van merken.

Volgens Google werd fan funding niet veel gebruikt buiten livestreams om. Met Super Chat is er nu een alternatieve manier om geld te verdienen met de livestreams en dat is reden om vanaf 28 februari te stoppen met deze functie.

YouTube Super Chat in Nederland en België

Momenteel wordt Super Chat getest door een beperkt aantal YouTubers, maar aan het einde van de maand wordt dit aantal uitgebreid. Nederland en België staan nog niet op de lijst van landen waar Super Chat op dit moment beschikbaar is, maar mogelijk is dit eind januari wel het geval. Google geeft aan de nieuwe functie dan in 20 landen te lanceren voor YouTubers en in 40 landen voor kijkers.

Super Chat komt beschikbaar in de Android- en iOS-apps van YouTube en YouTube-gaming, maar ook op de desktopversies.

Bron: YouTube Creator Blog

YouTube Gaming
YouTube Gaming is de applicatie van Google voor het bijbehorende platform. Deze dienst gaat de strijd aan met onder andere de streamingservice Twitch, biedt livestre ..

Meer info

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties