YouTube Shorts heeft in twee jaar meer dan 5 biljoen weergaven

YouTube Shorts heeft in twee jaar meer dan 5 biljoen weergaven

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De makers van YouTube Shorts hebben het voor elkaar gekregen om in minder dan twee jaar tijd, in totaal meer dan vijf biljoen weergaven te genereren. Google wil dat dit aantal nog verder gaat groeien en komt daarom met nieuwe innovaties en ideeën.

Creative en gemakkelijke video's

Zo'n anderhalf jaar geleden kwam Google met een tegenhanger van TikTok. Google noemde het 'YouTube Shorts' en wilde hiermee, net als TikTok, een nieuw en vooral jonger publiek bereiken. Het idee van Shorts is om creatieve video's van maximaal 60 seconden te maken, welke voor de makers gemakkelijk te produceren en te monteren zijn. Je neemt bijvoorbeeld één video of meerdere videoclipps op en middels YouTube zelf, of via andere video-edit apps, kun je je video gemakkelijk bewerken. De Short-video is vervolgens te bekijken bij 'Shorts' onderin de YouTube-app, via de YouTube-homepage of op de abonnementsfeed.

YouTube Shorts heeft in twee jaar meer dan 5 biljoen weergaven

Nieuwe innovaties 

In een blogbericht geeft Susan Wojcicki, CEO van YouTube, aan dat het platform zich dit jaar nog meer op YouTube Shorts zal gaan richten. Daarbij moeten nieuwe functies beschikbaar komen voor de makers van Shorts-video's en moet het voor de kijkers makkelijker worden om Shorts te vinden. Eén van deze nieuwe functies wordt 'Remix'. Een al bestaande functie waarmee je Shorts kunt maken met audio van andere YouTube-video's. Dit jaar moeten hier nog meer functies in komen, welke ervoor moeten zorgen dat de inhoud op YouTube op meerdere creatieve manieren te remixen is.

Androidworld en YouTube Shorts

Androidworld heeft ook een bijdrage geleverd in de vijf biljoen views. Onze Shorts vind je op ons YouTube-kanaal. In de komende tijd gaan er overigens veel nieuwe YouTube Shorts op ons kanaal verschijnen met onder andere Android-tips en indrukken van smartphones en slimme producten. Vergeet je dus niet te abonneren en het belletje aan te vinken, zo mis je geen enkele video.

Heb jij overigens nog dingen die je graag zou willen zien of uitgelegd zou willen krijgen in één van onze nieuwe shorts? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk