Google lanceert YouTube Premium en YouTube Music

Google lanceert YouTube Premium en YouTube Music

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Meerdere apps om muziek te luisteren

Momenteel biedt Google meerdere diensten naast Play Muziek en YouTube aan. Zo is er de abonnementsdienst YouTube Red, waarmee gebruikers video's zonder advertenties en video's ook offline kunnen bekijken. YouTube Red-gebruikers kunnen ook de YouTube-app op de achtergrond aan laten staan, de muziek wordt dan niet gepauzeerd. Abonnementhouders van YouTube Red kunnen ook onbeperkt muziek luisteren via Google Play Music. YouTube Music sluit hierop aan, maar bij deze app ligt de focus enkel en alleen op het luisteren van muziek en het bekijken van clips waarbij het ook mogelijk is om muziek offline te beluisteren, de clips offline te bekijken en muziek op de achtergrond te laten draaien. Helaas zijn deze diensten alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Daarnaast is er natuurlijk ook nog Googles muziekdienst, Play Music en de abonnementsvorm Google Play Music Unlimited.

Er zijn dus drie betaalde diensten, YouTube Red voor video's, YouTube Music voor muziekvideo's en Play Music Unlimited voor muziek. Oh ja, YouTube TV is er ook nog, een abonnementsdienst, waarmee je een vijfigtal tv-zenders kunnen bekijken.

Nieuw: YouTube Premium en YouTube Music

Google heeft nu aangekondigd dat YouTube Red wordt vervangen door het nieuwe YouTube Premium. Daarnaast heeft het bedrijf ook de nieuwe muziekstreamingdienst YouTube Music aangekondigd. Deze dienst zal Play Music deels vervangen. YouTube Music was al als app in de Verenigde Staten beschikbaar.

YouTube Music komt beschikbaar als gratis en als een betaalde versie van 9,99 dollar per maand. De betaalde versie heet dan YouTube Music Premium. Abonnementhouders van deze Premium-dienst kunnen dan zonder advertenties muziek bekijken, downloaden en in de achtergrond afspelen. Daarnaast komt er een nieuwe app voor YouTube Music en een aangepaste interface voor de desktopversie. Ben je nu betalende klant van Play Music? Volgens Google verandert er dan niets. Je hebt gewoon toegang tot je aangeschafte muziek, uploads en afspeellijsten. Daarnaast krijg je toegang tot de Premium-diensten van YouTube Music. Er gaan overigens wel geruchten dat Play Music eind dit jaar stop zal worden gezet.

Deze dienst zal in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en Mexico op 22 mei beschikbaar komen. Daar komen laten nog meer landen bij maar het is niet bekend of de Benelux hier ook bij zal zitten.

YouTube Music

YouTube Premium, de vervanger voor YouTube Red, gaat 11,99 dollar per maand voor nieuwe abonnees kosten. Hiermee krijgen ze toegang tot de muziekdienst zonder advertenties maar ook tot de exclusieve YouTube Originals. Originals zijn films en series die door YouTube zijn geproduceerd. YouTube Red-abonnees blijven voorlopig de huidige prijs betalen.

De nieuwe dienst komt onder andere naar de Verenigde Staten, Canada, Denemarken en Duitsland. Nederland en België worden hier (nog) niet vermeld.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Google Play Music

Google Play Music

Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk