YouTube Music komt dit jaar naar Nederland en België

YouTube Music komt dit jaar naar Nederland en België

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

YouTube Music 

Google kondigde in mei de dienst YouTube Music aan als gedeeltelijke vervanger voor Play Music. De muziekstreamingdienst werd gelanceerd in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland en Mexico en YouTube-topman Robert Kyncl meldt nu dat de dienst dit jaar ook naar Nederland en België komt maar er wordt geen exacte datum vermeld. Kyncl geeft wel aan dat er aan wordt gewerkt om de dienst zo snel mogelijk beschikbaar te maken.

YouTube Music is vergelijkbaar met Spotify en Apple Music en begon als app in de Verenigde Staten om later in 17 landen beschikbaar te komen. YouTube Music heeft een gratis en een betaalde versie van 9,99 dollar per maand. Dat is omgerekend ongeveer 8,50 euro.

Abonnementhouders van de betaalde variant kunnen zonder advertenties muziek bekijken, downloaden en in de achtergrond afspelen. Ze hebben ook toegang tot originele YouTube-content.Abonnees van de gratis versie kunnen geen muziek op de achtergrond afspelen, wat bij concurrerende muziekstreaming-apps wel mogelijk is. Tevens zullen zij advertenties te zien krijgen. Er zijn in YouTube Music miljoenen nummers en afspeellijsten te beluisteren. Daarnaast zijn er ook remixen, live optredens, covers en muziekvideo's beschikbaar. Betalende klanten van Play Music hoeven zich volgens Google geen zorgen te maken. Zij hebben gewoon toegang tot hun aangeschafte muziek, uploads en afspeellijsten. Daarnaast krijgen ze toegang tot de Premium-diensten van YouTube Music.

Ga jij jouw huidige streamingdienst inruilen voor YouTube Music zodra deze beschikbaar is?

YouTube Music

Via: NU.nl

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk