YouTube Music doet test met topreleases en discografieën van artiesten

YouTube Music doet test met topreleases en discografieën van artiesten

Laura Jenny

door Laura Jenny

YouTube houdt voorjaarsschoonmaak binnen zijn YouTube Music-app: de artiestenpagina’s die al jaren vrijwel stil stonden qua ontwikkeling, krijgen een upgrade. Althans, dat is wat YouTube nu aan het testen is. Zo kun je in één keer zien wat een muzikant zoal heeft gedaan tot nu toe.

Discography

Je kunt binnen ‘Discography’ (discografie) zoeken op albums en op singles: het is dus geen playlist met alle muziek van die persoon erin geknald, het is een manier om weer te geven wat die artiest zoal op zijn muzikale cv heeft staan. Zo kun je snel naar een bepaald album gaan dat je het beste vindt. In eerste instantie leek het erop dat YouTube Music ook voor ‘topreleases’ gaan, wat impliceert dat het de populairste nummers van die artiest op dat moment waren (een beetje zoals de eerste vijf nummers op de artiestenpagina bij YouTube), maar nu blijkt dat het dat omgevormd heeft naar Discography.

YouTube Music doet test met topreleases en discografieën van artiesten

In eerste instantie zag je op de plek waar de Discography nu staat allerlei separate carrousels voor albums en singles, zodat je op die manier naar een album kon navigeren. Toen werd dat echter ‘Top releases’ en zag je eerst de vijf populairste nummers, zoals op Spotify, en daarna kon je de laatste 10 singles van de artiest zien. Via ‘Meer’ rechts bovenin kon je vervolgens een grid zien met filters zoals je die kent van de bibliotheek en van het Home-tabblad. Je kon dan kiezen tussen albums, singles, populaire nummers en recente releases, waarbij er eigenlijk altijd standaard een chronologische weergave werd gekozen.

Gerelateerde artikelen

YouTube Music

De link leggen naar de discografie is dan eenvoudig: dat is immers ook een chronologische opsomming van iemands muzikale carrière. Logisch dus dat YouTube nu Discography test. Al moet er wel bij vermeld worden dat van sommige artiesten niet de volledige discografie aanwezig zal zijn: soms zijn er bepaalde platendeals geweest die niet goed zijn afgelopen, of heeft YouTube de rechten simpelweg niet. Maar van de meeste artiesten is er waarschijnlijk wel een heel breed plaatje beschikbaar.

YouTube Music doet test met topreleases en discografieën van artiesten

Het wordt nog getest, schrijft 9to5Google, dus het kan zijn dat je het nog niet op die manier ziet in YouTube Music.

Ben je blij met deze verandering? Laat het nu achter in de reacties.

YouTube Music

YouTube Music

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk