YouTube lanceert eenvoudige video-editing app met AI: YouTube Create

YouTube lanceert eenvoudige video-editing app met AI: YouTube Create

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je wel eens een video hebt gemaakt, dan heb je waarschijnlijk even moeten zoeken naar een programmaatje om je video in te editen. De montage kan een enorm verschil maken in het eindresultaat. YouTube weet dat ook en lanceert daarom zijn eigen video-editing app: YouTube Create.

YouTube Create

YouTube Create is voorzien van kunstmatige intelligentie waarmee het kan zorgen dat er minder geluid te horen is in de achtergrond. YouTube Create wil het vooral nog wat makkelijker maken om snel een leuke video in elkaar te zetten, daarom schakelt het AI in. De bèta is nu te vinden in de Play Store, maar wel maar in selecte markten.

In een blog schrijft Google: “We weten dat het productieproces voor video's moeilijk kan zijn en vaak die eerste maker ervan weerhoudt om zijn eerste video te uploaden. Om dit proces te stroomlijnen en iedereen in staat te stellen video's te maken en te delen op YouTube, lanceren we een nieuwe mobiele app genaamd YouTube Create. YouTube Create, momenteel in bèta op Android in bepaalde markten, is gratis en is ontworpen om de videoproductie voor korte of langere video's eenvoudiger en gemakkelijker te maken, zodat makers meer energie kunnen besteden aan dingen die ze creatief de moeite waard vinden.”

Video's editen

Je kunt in de app beelden bijsnijden, automatisch laten ondertitelen, een voice-over toevoegen en daarnaast heb je toegang tot een hele bieb vol filters, overgangen, effecten en royaltyvrije muziek. Er zit ook beat-matchingtech ingebouwd, waardoor je je video erg mooi kunt afstemmen op wat er in de muziek gebeurt, of andersom eigenlijk. Daarnaast belooft Google er ook veel nieuwe mogelijkheden aan toe te voegen in de toekomst.

Later dit jaar wordt ook nog Dream Screen toegevoegd, waarmee je juist achtergronden in je video kunt aanpassen met AI. Ook wordt er gewerkt aan een AI-voice over, maar wanneer dat komt is nog onbekend.

Welke tool gebruik jij om video's te editen? Zit je op een nieuwe tool van YouTube te wachten? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk