YouTube krijgt enorme update: nieuw design en zoomen in filmpjes

YouTube krijgt enorme update: nieuw design en zoomen in filmpjes

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube heeft een belangrijke update aangekondigd voor zijn mobiele app, de website en de Android TV-app. YouTube krijgt een modernere vormgeving en het introduceert ook een aantal nieuwigheden, waaronder de mogelijkheid om in te zoomen.

Nieuw YouTube-design

YouTube heeft een grote opmaakbeurt gekregen, want het videoplatform wordt kleurrijker en de knoppen zijn intuïtiever voor de gebruiker, dat blijkt uit een aankondiging op het officiële YouTube-blog. Overal waar je YouTube gebruikt zal je meer kleuren zien dankzij een nieuw systeem genaamd de 'ambient mode'.

In YouTube-afspeellijsten en in de mediaspeler zal je op de achtergrond kleurelementen uit de video zien. Verder is de achtergrond van de donkere modus nu donkerder geworden, waardoor kleuren meer contrasteren. YouTube heeft de belangrijkste bedieningsknoppen ook duidelijk gemaakt in de interface, zoals bijvoorbeeld de Abonneren-knop bij kanalen.

Links: het oude uiterlijk. Rechts: het nieuwe design

Links: het oude uiterlijk. Rechts: het nieuwe design

Inzoomen

Een nieuwe functie die YouTube voorstelt is knijpen om te zoomen. Je zal kunnen inzoomen op details in video's alsof je een foto bekijkt. Wanneer je bij het knijpen en zoomen loslaat, blijft het beeld ingezoomd en bovenaan verschijnt in welke mate je hebt ingezoomd.

Verder gaat YouTube meer gebaren introduceren. Op de website, de Android- en Android TV-app kan je naar boven vegen om vervolgens een preview te zien boven de tijdlijn. Zo kan je nauwkeuriger navigeren naar het juiste moment in een video. Eerder dit jaar kwam YouTube ook al met twee andere gebaren. Je kan met twee vingers tweemaal op het scherm van je telefoon tikken om tussen hoofdstukken te bladeren. Je kan ook een der waar op het scherm lang ingedrukt houden om de tijdslijn te verspelen.

YouTube krijgt enorme update: nieuw design en zoomen in filmpjes

Alle nieuwe mogelijkheden zullen de komende weken in YouTube te zien zijn. Wat vind jij van het nieuwe uiterlijk en zie jij het al op jouw apparaten? Vind je het handig dat je zal kunnen inzoomen in filmpjes? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk