'YouTube brengt korte video's en creatieve tools in strijd met TikTok'

'YouTube brengt korte video's en creatieve tools in strijd met TikTok'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Shorts

YouTube is de grootste videosite ter wereld en het is een groeiend succes voor Google dat vorig jaar zorgde voor een omzet van 13,5 miljard euro. Toch ziet Google met TikTok een nieuwe dienst opstaan en groeien aan een spectaculair tempo, en volgens bronnen van The Information gaat het bedrijf werken aan functionaliteiten die concurreren met de belangrijkste functies van de Chinese videosite.

De nieuwe functie zal 'YouTube Shorts' heten en daarmee gaat YouTube speciaal inzetten op korte video's. Dat doet je misschien wel denken aan een andere recente functie van de website: de 'Stories', maar toch gaat er een verschil zijn tussen de twee formats. YouTube wil een aparte plaats reserveren binnen zijn site waar je de Shorts terugvindt, en daarnaast krijgen de korte video's ook een eigen tool waarmee je ze zelf op een creatieve manieren in elkaar kan boksen, vergelijkbaar met hoe TikTok werkt.

TikTok is een Chinese app die in de eerste plaats zijn populariteit verwierf bij jongeren. Hoewel de app heel anders is opgebouwd, is het aannemelijk dat YouTube wel een deel van zijn verkeer voor korte video's verliest aan TikTok. Het is dan ook logisch dat het bedrijf de concurrentie wil verhogen op de nieuwe speler door de nieuwe functionaliteiten los te laten op zijn grote groep van maandelijkse gebruikers.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer we Shorts in YouTube te zien gaan krijgen en de grote vraag is natuurlijk of YouTube de functie even succes kan maken op zijn platform in vergelijking met TikTok. Je leest in dit artikel alles over de werking van TikTok. Kijk jij uit naar Shorts op YouTube? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..
YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk