YouTube krijgt 'Verder kijken'-gedeelte voor video's à la Netflix

YouTube krijgt 'Verder kijken'-gedeelte voor video's à la Netflix

YouTube-filmpjes die je nog niet helemaal hebt uitgekeken zullen straks op de website verschijnen in het nieuwe 'Verder kijken'-gedeelte. Het is een kleine videospeler die rechtsonder op de homepage te zien is. De functie is al voor meer gebruikers te zien.

YouTube verder kijken

Je kent het vast wel. Je kijkt een filmpje op YouTube wanneer je plots wordt afgeleid door wat anders. Een telefoongesprek of iemand die aanbelt aan je deur. De kans bestaat dat je nadien vergeet dat je een video aan het kijken was, en zo wat anders gaat doen.

Videostreamingsites zoals YouTube willen dat koste wat kost vermijden. Op apps zoals Netflix heb je daarom al langer een functie die alle series of films opsomt die je al begonnen bent, maar niet voltooid hebt. YouTube keek ernaar en zag dat het goed was. Op de YouTube-website is er nu een 'Verder kijken'-onderdeel te zien voor een deel van de gebruikers, dat weet 9To5Google.

YouTube krijgt 'Verder kijken'-gedeelte voor video's à la Netflix
'Verder kijken' is rechtsonder te zien

Het gedeelte is rechtsonder op de homepage te vinden en het ziet eruit als kleine mediaspeler. Als je op de Play-knop drukt, dan begint de video die je laatst voor een deel hebt bekeken verder af te spelen. Of je drukt op een knop waarmee je de video in het groot weer te geven. Het werkt een stuk sneller dan de oude methode waarbij je video's die je deels hebt bekeken via de 'Bibliotheek' en 'Geschiedenis' in YouTube moet opsporen.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de functie al te zien voor een grotere groep gebruikers, maar we zien ze nog niet in onze browser verschijnen. De feature is ook alleen actief op de webversie en dus niet via de app van YouTube. Al kan dat later natuurlijk nog veranderen. Zie jij verder kijken al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube
YouTube is het videoplatform van Google en uiteraard hoort hier een Androidapplicatie bij. De YouTube-app voor Android is gekoppeld aan je Google-account en bevat de ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties