YouTube lanceert kanaalnamen met tags

YouTube lanceert kanaalnamen met tags

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

YouTube gaat handles (@) introduceren. Hiermee wil het videoplatform het makkelijker maken om mensen te vermelden in reacties, content te vinden, meer interactie op gang te brengen en de communicatie op YouTube in het algemeen te verbeteren. YouTube gaat dus een beetje de 'Twitterkant' op.

Handles

In Twitter wordt je gebruikersnaam ook wel 'handle' genoemd. Je gebruikersnaam begint dan met een apenstaartje en is uniek en speciaal van jou. Ons Twitterkanaal heeft bijvoorbeeld de gebruikersnaam @Androidworld. YouTube wil dit nu ook gaan introduceren. Deze handles moeten gaan verschijnen op de kanaalpagina's en de Shorts. Hierdoor zijn deze volgens YouTube directer en beter herkenbaar dan voorheen. De handles worden bij de al bestaande kanaalnaam van een YouTube-kanaal gevoegd, de 'handlenaam' wordt echter de unieke naam voor het kanaal. Ook dit is net zoals op Twitter.

Dit alles moet er volgens YouTube voor gaan zorgen dat gebruikers eenvoudiger kanalen kunnen vinden. Het videoplatform meldt echter ook dat de handles speciaal voor de videomakers zelf bedoeld zijn. Dit om hun community beter te kunnen bereiken en meer interactie met hen aan te kunnen gaan. Je kunt met handles namelijk sneller en makkelijker mensen taggen op YouTube en elkaar of het kanaal vermelden in een reactie, aldus het videoplatform.

Gerelateerde artikelen

Vanaf wanneer?

YouTube meldt dat in de aankomende weken de makers een uitnodiging krijgen om een handle aan te maken. Het videoplatform meldt verder dat in de meeste gevallen een kanaal automatisch een handle krijgen. Dit gaat gebeuren als een kanaal al een gepersonaliseerde URL heeft. Deze makers kunnen er overigens wel voor kiezen om deze automatisch gemaakte handle te veranderen. Alle handles zijn uniek, hierdoor rolt YouTube de verandering geleidelijk uit. Wanneer jij als maker een handle kunt aanmaken, hangt onder andere af van het aantal abonnees.

Wat vind jij van het nieuwe idee van YouTube? Laat het weten in de comments onder dit artikel, we zijn benieuwd.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk