Officieel: YouTube Kids komt begin 2019 naar Nederland

Officieel: YouTube Kids komt begin 2019 naar Nederland

YouTube Kids

Googles videoplatform voor kinderen, YouTube Kids, wordt begin 2019 in Nederland gelanceerd. Dit maakt Rachid Finge van Google Nederland zojuist bekend. Het is nog niet precies bekend wanneer de dienst beschikbaar komt.

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. Deze speciaal voor kinderen geselecteerde content kan via de YouTube Kids-app bekeken worden. Met YouTube Kids kunnen er tot acht kindprofielen aangemaakt worden, elk met hun eigen voorkeuren.

YouTube Kids

Controle op video's

Google werkt voor de video's in YouTube Kids met een algoritme dat de titels checkt of ze wel geschikt zijn voor kinderen. Helaas kunnen er dan nog steeds titels doorheen glippen die op het eerste gezicht onschuldig zijn maar toch beelden en boodschappen bevatten waar kinderen onder een bepaalde leeftijd niet aan blootgesteld dienen te worden. Er gingen geruchten dat Google van plan was alle content handmatig te selecteren maar dat gerucht is nog niet werkelijkheid geworden.

Kom je toch iets tegen wat niet door de beugel kan, dan kun je de video blokkeren voor alle kindprofielen die je voor YouTube Kids hebt aangemaakt. Deze content indienen bij Google zorgt ervoor dat ze daar bekeken worden. In Nederland is er een speciaal YouTube-team dat de content gaat controleren.

Controle tijdens het kijken

Ouders kunnen ook een tijdslot instellen, waardoor de app na 15 minuten vanzelf blokkeert en alleen geopend kan worden door een code in te voeren. Verder is het mogelijk de geluiden te 'muten' (op stil te zetten) zodat de kinderen in alle stilte naar de beelden kunnen kijken.

Als ouder heb je ook invloed op de zoekresultaten, deze kunnen gelimiteerd worden waardoor er alleen vooraf geselecteerde video's getoond worden. De zoekfunctie kan ook volledig uitgeschakeld worden. Er worden dan alleen video's getoond die op de beginpagina te zien zijn. Naarmate de kinderen ouder worden, kun je toestaan om ze meer content voor te schotelen.

YouTube Kids
YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

Meer info

Lees meer over:
YouTube Kids

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties