YouTube Kids geeft ouders meer controle

YouTube Kids geeft ouders meer controle

admin

door admin

Laatst geüpdatet

Handmatige selectie

De update, die YouTube in april voor het eerst introduceerde, geeft ouders meer controle over welke video's, afspeellijsten of gebruikers hun kinderen mogen zien. Er is in YouTube Kids, een dienst die nog niet in de Benelux beschikbaar is, een functie toegevoegd die zich bevindt in de instellingen. Hier kun je nu kiezen voor 'alleen toegestane inhoud'. Ouders kunnen handmatig bepalen welke video's, kanalen of afspeellijsten toegestaan zijn voor hun kind. Dit zorgt ervoor dat het kind zelf geen video's kan opzoeken, maar alleen kiest tussen de selectie die de ouders hebben gemaakt.

YouTube Kids

"Ouder kind" modus

Daarnaast heeft YouTube ook een nieuwe feature toegevoegd die meer gefocust is op ietwat oudere kinderen die een leeftijd hebben van ongeveer 8 tot 12 jaar oud. Voor deze doelgroep is een andere modus toegevoegd: de 'ouder-kind-modus'. Er zijn hierbij veel minder beperkingen opgelegd aan het kind, en kan het dus veel verschillende video's bekijken die automatisch geselecteerd worden. De ouder bepaalt zelf of hun kinderen klaar zijn voor deze vrije modus.

YouTube zegt er wel bij dat ze voorlopig nog niet kunnen garanderen dat alle inhoud die beschikbaar is in de modus voor oudere kinderen, daadwerkelijk ook geschikt is voor kinderen van die leeftijd. Ten eerste is er al een groot verschil van meningen bij ouders, die allemaal een andere beeld hebben van wat toegestane video's zijn voor hun kind. Verder bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er een voor kinderen ongeschikte video door de automatische selectie van de algoritmes heen glipt.

laptopscherm met youtube

Beschikbaarheid

De 'alleen toegestane inhoud' optie is nu beschikbaar op Android voor alle YouTube Kids-gebruikers. Voor de ouder-kind-modus' moet je nog iets langer wachten, aangezien die nu alleen nog uitgerold wordt in de VS, maar er wel plannen zijn om dit ook globaal te gaan doen.

Via: YouTube Blog

YouTube Kids

YouTube Kids

YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk