YouTube introduceert een anti-TikTok-watermerk voor Shorts

YouTube introduceert een anti-TikTok-watermerk voor Shorts

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

YouTube wil niet dat je zijn Shorts op TikTok plaatst. Om dat te voorkomen, introduceert het een watermerk. Zo is het minder aantrekkelijk om je video op TikTok (of Instagram Reels) te plaatsen. Instagram heeft al aangegeven dat het video’s met een watermerk achteraan in de timeline van mensen zet en TikTok heeft zelf ook een aantal trucjes om te voorkomen dat je de korte video’s elders deelt.

YouTube Shorts

Terwijl social media steeds meer op elkaar beginnen te lijken en van alles van elkaar na-apen, zien we ook dat creators nu eenmaal graag hun content op meerdere platformen zetten. Die platformen willen dat echter liever niet. Instagram kwam deze week al met de ‘vernieuwing’ dat je een Reel wel kunt maken, maar pas nadat je hem geplaatst hebt ook kunt gebruiken op TikTok. Plaats je hem niet op Instagram, dan kun je fluiten naar de audio in de video.

Inmiddels zien we het steeds vaker, watermerken in video’s. Er zijn veel pogingen geweest om video's van een watermerk te voorzien om cross-posting te ontmoedigen. TikTok doet het al langer, maar YouTube gaat nu ook meedoen met zijn Shorts. YouTube voegt het watermerk toe als je een Short downloadt van je account voordat je deze deelt naar andere platforms. Op desktop is het al live, op mobiel komt het later.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Logo's en watermerken verwijderen

Je wil als videomaker natuurlijk het liefst een zo groot mogelijk publiek voor je Short. Je steekt er immers veel moeite, tijd en liefde in. Het wordt dus zoeken naar apps die je kunnen helpen watermerken te verwijderen, om deze platforms voor de gek te houden en toch aangemerkt te worden als originele content (want dat scoort altijd beter en krijgt altijd voorrang in de algoritmes). Echter is dat soms nog wel een uitdaging: sommige platforms hebben een logo dat rond stuitert, waardoor het minder makkelijk is om je video even bij te snijden om het logo te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij ervan dat platforms die elkaar keihard kopiëren, er alles aan doen om het je moeilijk te maken video’s verder te delen? Laat het nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk