YouTube krijgt eindelijk Material You-widgets, heb jij ze al?

YouTube krijgt eindelijk Material You-widgets, heb jij ze al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft een update voor de YouTube-app klaarstaan die nieuwe widgets naar de app brengt. Deze widgets kleuren mee met de wallpaper die je hebt ingesteld.

YouTube krijgt Material You-widgets

Material You is een compleet nieuw design die met de komst van Android 12 werd geïntroduceerd. Met Material You kan je de interface aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt of zelf kleuren kiezen. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen nemen die kleuren over.

Google bracht Material You-ondersteuning voor de widgets van YouTube allereerst naar iOS. Nu volgt de Android-app. Er zijn twee van deze widgets om uit te kiezen en elk heeft zijn eigen voordelen. De eerste is een eenvoudige zoekbalk die je op het startscherm kunt plaatsen. Als je hierop tikt, gaat je rechtstreeks naar de zoekfunctie in de YouTube-app. Het toetsenbord komt tevoorschijn en je kunt meteen beginnen met het typen van je zoekopdracht. Er is ook een microfoonknop waarop je kunt tikken als je via een spraakopdracht wilt zoeken.

Gerelateerde artikelen

De tweede widget bevat nog steeds de zoekbalk, maar ook knoppen waarmee je snel bepaalde onderdelen van YouTube kunt openen. Er is een speciale knop voor de startpagina, Shorts, abonnementen en bibliotheek. En net als bij de eerste widget, wordt meteen het YouTube-onderdeel geopend als je erop tikt. Tik je bijvoorbeeld op de Shorts-knop tikt, dan wordt meteen een YouTube-short geopend.

Dit is een kleine update, maar zeker een handige als je veel kijktijd in YouTube steekt en houdt van een harmonieus beginscherm. Dankzij Material You passen de kleuren namelijk altijd goed bij de kleuren van je wallpaper. De nieuwe widget zouden moeten verschijnen voor iedereen die de nieuwste versie van de YouTube-app op hun telefoon met minimaal Android 12 heeft. Op de redactie is op verschillende telefoon versie 17.44.33 van YouTube aanwezig maar deze bevat helaas geen enkele widget.

Zie jij de Material You-widgets van YouTube al wel op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

YouTube krijgt eindelijk Material You-widgets, heb jij ze al?
YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Screenshot via 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk