Xiaomi's nieuwe concept heeft watervalscherm en geen knoppen (+poll)

Xiaomi's nieuwe concept heeft watervalscherm en geen knoppen (+poll)

Xiaomi heeft een nieuw concepttoestel voorgesteld. Het apparaat heeft langs vier kanten gebogen schermranden en er zijn geen knoppen of poorten. Xiaomi heeft 46 patenten voor het apparaat aangevraagd.

Xiaomi's nieuwe concept

Xiaomi geeft op zijn blog een nieuw concept onthuld: het 'Quad-curved Waterfall Display'. Zoals je al uit de naam kan afleiden gaat het om een technologie waarbij het scherm doorloopt over het ganse frame. De fysieke knoppen aan de zijkant worden vervangen door touchbediening dankzij het scherm dat in een hoek van 88 graden over de volledige zijkant buigt.

Het is niet de eerste keer dat we een concept te zien krijgen van een telefoon zonder poorten of knoppen, want in het voorjaar van 2019 brachten zowel Vivo als Meizu dergelijke concepten uit. Toch is het wel de eerste keer dat we dit zien in combinatie met een scherm dat ook het volledige frame van de telefoon inneemt. Xiaomi heeft naar eigen zeggen een complexe fabricagetechniek toegepast voor zijn scherm met vier gebogen randen. Het glas werd blootgesteld aan een temperatuur tot 800°C en Xiaomi gebruikte vier verschillende tools om het te polijsten.

Xiaomi's nieuwe concept heeft watervalscherm en geen knoppen (+poll)

Verder weten we dat de telefoon zonder poorten werkt dankzij eSIM-functionaliteit en hij ondersteunt ook draadloos opladen. Xiaomi heeft geen pop-up-camera in het scherm geplaats, maar wel de derde generatie van zijn in-screen-selfiecamera. Aan de zijkanten van het scherm zitten sensors die het scherm gevoelig maken voor de druk die je met je vinger uitoefent.

Is het een goed idee?

De belangrijke vraag is of deze nieuwe technologie van Xiaomi een succes is en of ze binnenkort in smartphone voor consumenten wordt gebruikt. Xiaomi wil over dat laatste nog niets kwijt, maar wel is het opvallend dat het merk eerder deze week nog hintte naar een premium smartphone die meer dan 1300 euro kost.

Tot slot stellen we ons nog vragen bij het knoploze aspect van Xiaomi's telefoon. We begrijpen dat een design zonder knoppen er strak uitziet, maar in de praktijk lijken fysieke knoppen gewoon beter te werken aan de zijkant van een smartphone. Het is daarom dat Huawei bij het watervalscherm van de Mate 40 Pro de fysieke knoppen weer terugbracht nadat ze een jaar eerder bij de Mate 30 Pro nog werden geschrapt.

Wat denk jij van het 'Quad-curved Waterfall Display'? Laat het ons weten in onderstaande poll en in de reacties onderaan dit artikel.

Poll

Wat vind jij van het watervalscherm samen met een knop- en poortloos design?

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties