Xiaomi werkt ook aan 'LEGO-telefoon', concurrent voor Project Ara

Xiaomi werkt ook aan 'LEGO-telefoon', concurrent voor Project Ara

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Phonebloks

Motorola verraste ons in oktober met een nieuw concept: de modulaire smartphone. Het idee, dat uitgewerkt wordt onder de naam Project Ara, is mede vormgegeven door Nederlands ontwerper Dave Hakkens, een student aan de Eindhovense Design Academy. Zijn duurzame idee, genaamd Phonebloks, houdt in dat een smartphone moet bestaan uit losse blokjes die je kunt vervangen en/of uitwisselen.

LEGOfoon

Zo zou je bijvoorbeeld dus, in plaats van een nieuw toestel te kopen, makkelijk je telefoon kunnen upgraden door zelf de processor te vervangen. Of, stel: je laat je telefoon uit je handen glippen en deze kukelt precies met de cameralens op de rand van je spijkerbed. Onbruikbaar? Nee hoor, gewoon even een nieuwe cameramodule aanschaffen en als een LEGO-blokje op je toestel klikken.

Magic Cube

Oprichter Lei Jun van Xiaomi 'lekte' afgelopen maandag onderstaande foto. Inmiddels is de foto alweer verwijderd maar deze screenshot geeft een behoorlijk tipje van de sluier over waar Xiaomi mee bezig is. Het ontwerp, genaamd Magic Cube, wijkt wel enigszins af van dat van Motorola, aangezien de display vast lijkt te zitten aan het moederbord. Dat zou dus betekenen dat je deze niet afzonderlijk zou kunnen vervangen.

modulaire smartphone

Beschikbaarheid

Wanneer (en of) de Magic Cube op de markt verschijnt, is nog compleet onduidelijk. De concurrentie is wel al een aantal stappen verder want Motorola-CEO Dennis Woodside liet onlangs weten dat zijn bedrijf dichtbij het uitbrengen van een prototype is van Phonebloks. Wel is het opduiken van de Magic Cube een teken aan de wand en kunnen we meer van dit soort projecten verwachten in de nabije toekomst.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk