Dit zou Xiaomi's knoploze conceptsmartphone met watervalscherm kunnen zijn

Dit zou Xiaomi's knoploze conceptsmartphone met watervalscherm kunnen zijn

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Begin dit jaar liet Xiaomi een nieuwe concepttelefoon zien met aan alle zijden afgeronde schermranden, geheel zonder fysieke knoppen of poorten. De Chinese fabrikant heeft nu voor een soortgelijke telefoon een patent toegewezen gekregen.

Xiaomi's concepttelefoons

Xiaomi liet in februari zijn nieuwe conceptsmartphone met 'Quad-curved Waterfall Display' zien, een telefoon met een watervalscherm met vier gebogen randen. Fysieke knoppen en poorten zijn er niet en Xiaomi vervangt door deze door touchbediening, wat mogelijk is doordat het scherm in een hoek van 88 graden over de volledige zijkant buigt. Xiaomi heeft destijds ook verschillende patenten voor dit concept ingediend en LetsGoDigital heeft ontdekt dat Xiaomi een designpatent toegewezen heeft gekregen. Het designpatent bevat 8 productschetsen waarop de futuristische telefoon van alle kanten te bekijken is.

In onderstaande afbeelding (Model A) is de conceptsmartphone te zien en Model B geeft een geavanceerdere variant weer waarbij het scherm doorloopt over de randen.

Dit zou Xiaomi's knoploze conceptsmartphone met watervalscherm kunnen zijn Dit zou Xiaomi's knoploze conceptsmartphone met watervalscherm kunnen zijn

Xiaomi-telefoon met watervalscherm

Op basis van Model B, de variant met het watervalscherm, heeft LetsGoDigital een render gemaakt. Die afbeelding lijkt veel op de Mi Mix Alpha 2 alleen loopt het scherm nu ook aan de boven- en onderzijde door. Model B gaat dus nog een stuk verder op het gebied van schermtechnologie en laat tevens de vergelijkbar concepten van Vivo als Meizu ver achter zich.

Gerelateerde artikelen

Het octrooi laat een telefoon zien zonder fysieke knoppen, poorten en aansluitingen. Xiaomi zal voor deze telefoon dus ook kiezen voor eSIM en draadloos laden, zoals het begin dit jaar aangaf. Het bedrijf sprak toen ook over de aanwezigheid van zijn derde generatie in-screen-selfiecamera in het concepttoestel. Aan de zijkanten van het scherm zitten sensors die het scherm gevoelig maken voor de druk die je met je vinger uitoefent. Hiermee kan de telefoon bediend worden.

Dit zou Xiaomi's knoploze conceptsmartphone met watervalscherm kunnen zijn

Komt dit concept in de winkels te liggen?

Een concepttelefoon wordt in eerste instantie gemaakt om aan te kunnen tonen wat een smartphonefabrikant aan technologie in huis heeft. Het is dan ook niet erg waarschijnlijk dat we dit concept op termijn kunnen in de winkel kunnen tegenkomen. Xiaomi kan wel, op basis van reacties en feedback, onderdelen van de technologie verwerken in toekomstige Xiaomi-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Of het scherm en de touchbediening een succes worden, valt te betwijfelen. We weten dat Huawei de aanraakgevoelige zijkanten van de Mate 30 Pro weer liet vallen bij het watervalscherm van de Mate 40 Pro. Daarnaast is Samsung ook al afgestapt van de telefoons met afgeronde schermranden, omdat een vlak scherm in de praktijk prettiger in het gebruik is.

Wat vind jij van Model B met zijn watervalscherm en aanraakgevoelige zijkanten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Xiaomi Mi Mix Alpha 2

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk