Xiaomi vindt het tijd worden om dit smartwatch mysterie te ontrafelen

Xiaomi vindt het tijd worden om dit smartwatch mysterie te ontrafelen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft op X een bericht geplaatst waarin het laat weten dat het tijd is om ''het mysterie te ontrafelen''. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hierbij om de aankondiging van een nieuwe smartwatch aankomende 26 september.

Xiaomi Watch 2 Pro

Eerder kwamen we al met het nieuws dat Xiaomi op 26 september aanstaande de 13T-serie smartphones gaat aankondigen. In Berlijn vindt er dan namelijk een event plaats. De Xiaomi 13T en de 13T Pro zouden echter niet de enige twee apparaten zijn die dan worden aangekondigd. De Chinese fabrikant zal namelijk ook een nieuwe smartwatch op de markt gaan brengen, de Xiaomi Watch 2 Pro.

Gerelateerde artikelen

Eerder gingen er al geruchten over dit horloge, Xiaomi heeft nu op X echter zelf een nogal duidelijke hint geplaatst dat de smartwatch er ook echt daadwerkelijk gaat komen. We zien namelijk een video met hierop een animatie met een smartwatch. Hierbij staat de tekst ''Xiaomi Watch 2 Pro smarter every wear, Xiaomi Launch September 2023''.

Wear OS en specificaties 

Daarbij zien we dat het horloge op WearOS gaat draaien, het besturingssysteem voor slimme horloges gemaakt door Google. Het is al een tijdje geleden dat Xiaomi gebruik maakte van WearOS, het laatste horloge van Xiaomi die draaide op WearOS kwam drie jaar geleden uit. Hierna gebruikte de fabrikant steeds zijn eigen software.

Het horloge zal gaan beschikken over een 1,43'' AMOLED-paneel met een resolutie van 466 x 466 pixels. De Watch 2 Pro zal verder draaien op een Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1-chipset welke wordt bijgestaan door 2 GB aan RAM en 32 GB aan opslag, de batterij moet 500 mAH groot gaan worden. De adviesprijs is officieel nog niet bekend gemaakt. We vermoeden echter dat het horloge om en nabij de 275 a 350 euro gaat kosten. Het goedkoopste model zal een WiFi-only model worden terwijl de duurdere variant beschikt over 5G.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk