Xiaomi verkoopt nu officieel smartphones in Europa

Xiaomi verkoopt nu officieel smartphones in Europa

Xiaomi naar Europa

Dat Xiaomi al lang werkt aan een Europese entree, is bekend. Het afgelopen jaar zijn de plannen in een stroomversnelling beland: de fabrikant sloot een belangrijke patentenovereenkomst met Microsoft, wat een aantal juridische obstakels uit de weg ruimde. Bovendien werd er meer druk gezet op Europese uitbreiding omdat Xiaomi's smartphoneverkopen in Azië dalen door toenemende concurrentie. Europa is dan een grote markt om aan te boren, en dat gebeurt nu het bedrijf een officiële distributeur heeft aangewezen in Polen. Die gaat Xiaomi-toestellen verkopen met garantie en reparatie, waardoor Polen niet meer genoodzaakt zijn de smartphones te importeren uit China.

[readmore article="186966"]

Oudere smartphones, geen Mi Note 2 en Mi Mix

De distributeur verkoopt vooralsnog slechts drie Xiaomi-smartphones: de Redmi 3S, Note 3 (foto onder) en Mi 5 (foto boven). Xiaomi heeft nog meer recente modellen, maar die zijn niet voor Europa bedoeld en missen de belangrijke band 20 voor 4G-internet. Twee van de drie Poolse modellen ondersteunen de band wel, maar de derde (de Xiaomi Mi 5) weet niet. Het verschil met import is dan alleen dat je hem via de distributeur sneller in huis hebt (zonder risico op importkosten) en degelijke garantie hebt. Daar betaal je wel voor: de distributeur rekent omgerekend 414 euro, terwijl je bij het importen tussen de 250 en 300 euro (inclusief importkosten) kwijt bent. De Redmi 3S (161 euro) en Note 3 (230 euro) zijn ook tientallen euro's duurder.

[readmore article="187139"]

Beschikbaarheid

Wanneer Xiaomi zijn Europese aanwezigheid uitbreidt naar andere landen is nog onduidelijk. Nederland en België staan vermoedelijk niet hoog op het lijstje, maar dat zegt niet veel. Wie had immers gedacht dat Polen het eerste Europese land zou worden, in plaats van Frankrijk of Duitsland. Waar gaat jouw voorkeur naar uit: een Xiaomi-smartphone via de officiële maar duurdere weg kopen, of hem voor een scherpe prijs importeren uit China?

Via: Tweakers

Xiaomi Mi 5
3000 mAh
5.15 inch - 1920x1080 px
32/64/128 GB
Snapdragon 820

Meer info

Xiaomi Mi 5
3000 mAh
5.15 inch - 1920x1080 px
32/64/128 GB
Snapdragon 820

Meer info

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties