Xiaomi verkoopt nu meer telefoons dan Apple na groei van 83%

Xiaomi verkoopt nu meer telefoons dan Apple na groei van 83%

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi is de tweede grootste fabrikant van smartphones geworden. Het bedrijf haalde Apple in na een groei van 83 procent met de verkoop van telefoons. De iPhonemaker zag zijn verkoop dit tweede kwartaal daarentegen met 1% toenemen.

Xiaomi tweede grootste

In de top vijf van best verkopende smartphonefabrikanten tijdens het tweede kwartaal van 2021 prijkt voortaan Xiaomi op de tweede plaats. Alleen Samsung wist volgens Canalys meer telefoons te verkopen en haalde en marktaandeel van 19%. Samsung zag in dit tweede kwartaal zijn verkoop met 15% groeien vergeleken met een jaar eerder.

De Zuid-Koreanen voelen al wel de hete adem van Xiaomi dat intussen een marktaandeel van 17% te pakken heeft na een groei van 83%. In het eerste kwartaal was het nog Vivo dat de meeste groei liet zien. Na die sterke verkoop wist Xiaomi ook Apple in te halen dat met de verkoop van iPhones een marktaandeel van 14% wist te claimen. De verkoop steeg veel minder bi het Amerikaanse bedrijf, namelijk met 1 procent.

Marktaandeel van telefoonfabrikanten in het tweede kwartaal van 2021

Marktaandeel van telefoonfabrikanten in het tweede kwartaal van 2021

Xiaomi's sterktes

Xiaomi weet vooral sterke verkoopcijfers te behalen dankzij de verkoop van toegankelijke budget en midrange telefoons. Xiaomi's MIUI-softwareschil zet ook zichtbaar stappen voorwaarts, en ook toptelefoons als de Mi 11 presteren op gelijke voet met andere premium toestellen. Dat succes leidde ertoe dat Xiaomi's verkoop met 300% steeg in Zuid-Amerika, met 150% in Afrika en 50% in Europa, dat blijkt uit de cijfers van Canalys.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi heeft nu in feite echt de fakkel van Huawei overgenomen en neemt net als zijn Chinese concurrent dat eerder deed, een plaats in de top 5 achter Samsung. Recent vroegen we jullie in een AW Poll naar de meest onderschatte fabrikant van telefoons, en Xiaomi kwam in de resultaten overtuigend naar voren als winnaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk