Xiaomi verscheept 10 miljoen smartphones in oktober

Xiaomi verscheept 10 miljoen smartphones in oktober

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Tien miljoen stuks per maand

De grote Xiaomi-baas Lei Jun heeft bekend gemaakt dat zijn bedrijf net als in september een groot aantal telefoons heeft weten te verschepen. Ook in de maand oktober gingen er 10 miljoen stuks over de toonbank.

Deze aantallen hebben Lei Jun en zijn vrienden wel nodig want het target dat het bedrijf zichzelf gesteld heeft is erg ambitieus. In 2016 gingen er nog 58 miljoen telefoons naar klanten over heel de wereld, maar dit jaar wil Xiaomi dat aantal naar 90 miljoen stuks brengen.

Het beste jaar ooit voor Xiaomi was 2015. Toen werden er 70 miljoen telefoons verkocht. Dat was vooral te danken aan de markt in India waar ze vanaf 2014 actief zijn. Deze markt is enorm belangrijk want in één maand werden daar alleen al 4 miljoen stuks verkocht.

Xiaomi naar Spanje

Xiaomi verkoopt zijn producten al lang niet meer alleen in China en India. Het bedrijf zet steeds meer stappen om in meer landen in de winkels te liggen. Het volgende land waar Xiaomi-producten officieel in de winkels zullen liggen is Spanje.

Dit land zal het eerste land zijn in West-Europa waar Xiaomi voet aan wal zet. Dat is goed nieuws want meer aanbieders zorgen voor meer concurrentie en daar vaart de consument wel bij. In Oost-Europa is Xiaomi al actief. Vorig jaar startte het bedrijf, weliswaar via een officiële distributeur, in Polen, gevolgd door Oekraïne.

Andere producten

Xiaomi zoekt het niet alleen in de smartphones. Sinds kort verkoopt het bedrijf ook laptops in verschillende configuraties. Daarvoor heeft het bedrijf een samenwerking met Microsoft.

Niet geheel toevallig kwam de CEO van Microsoft Satya Nadella op bezoek op het hoofdkantoor van Xiaomi. Daarbij gaf Lei Yun de Microsoft-topman een Xiaomi Mi Mix 2, dat is weer eens wat anders dan een Windows Phone.

Bron: GSMArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk