Xiaomi breidt verkoop in Europa uit naar Spanje

Xiaomi breidt verkoop in Europa uit naar Spanje

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Uitbreiding naar Spanje 

Met deze eerste stap op het Zuid-Europese vasteland is Xiaomi geen exotisch Aziatisch merk meer. Het is nu een merk dat sinds vorig jaar officieel aanwezig is in West-Europa, dus het is nu niet meer (of minder) eng voor mensen om dit merk in overweging te nemen.

De 'value for money'-propositie van Xiaomi is de voornaamste reden dat men Spanje heeft uitgekozen om te starten. In Spanje is de vraag naar de wat goedkopere smartphones groot, het land heeft veel geleden onder de crisis van een aantal jaren geleden. Daarnaast is Spanje traditioneel een land waar telefoons uit het midden- en lage segment goed verkopen. Een merk als Honor deed daar bijvoorbeeld ook goede zaken.

Het merk gaat rustig de tijd nemen om te wennen aan de West-Europese mentaliteit en voorkeuren. Er staan ook andere landen op het programma maar eerst zal de verkoop in Spanje goed moeten lopen. Dezelfde tactiek hebben ze toegepast in India. In deze enorme markt is Xiaomi nu praktisch net zo groot als Samsung.

Xiaomi Mi A1, Xiaomi Mi Mix 2 en een scooter

De eerste kennismaking van Spanje met het nieuwe merk zal gaan verlopen via twee toestellen. De Xiaomi Mi A1 is een toestel met Android One en kost €229. De Xiaomi Mi Mix 2 is het bekende toestel met dunne schermranden dat voor €449 van eigenaar verwisselt.

Naast deze smartphone zal Xiaomi ook nog een aantal andere producten introduceren in Spanje. Ten eerste is daar een elektrische scooter/step, gevolgd door de Mi Band 2, de Mi Box Android set-top box en de Mi Action 4K camera.

Beschikbaarheid

Hoewel de focus van Xiaomi op de online verkoop ligt, zullen de producten ook offline in winkels zoals Carrefour en MediaMarkt verkocht worden. Verder is de Mi.com-website nu ook in het Spaans te lezen en de Spaanse Amazon verkoopt de Xiaomi-producten ook. Als laatste zullen er nog een aantal Mi-Stores in Spanje geopend worden.

Bron: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk