Xiaomi patenteert telefoon die op twee plaatsen vouwt in 'Z-vorm'

Xiaomi patenteert telefoon die op twee plaatsen vouwt in 'Z-vorm'

Xiaomi vouwbare telefoon

Xiaomi is een smartphonefabrikant die in korte tijd enorm is gegroeid, maar wat het merk nog niet heeft is een vouwbare smartphone. Een prototype van zo'n telefoon is al wel eens gelekt en sindsdien hebben we ook veel patentaanvragen gezien van het Chinese merk. Eerder zagen we dat Xiaomi geïnspireerd raakte door Huawei's concept van de Mate Xs, maar nu heeft het merk wel een geheel eigen ontwerp voor een vouwbare telefoon bedacht, dat weet LetsGoDigital.

Op basis van een nieuw patent, weten we dat Xiaomi's nieuwe idee voor een foldable op twee plaatsen vouwt. In een dichtgevouwen vorm zie je zowel aan de voor- als achterkant een scherm. Dat voorste paneel maakt deel uit van het grote scherm als je hem openvouwt in een Z-vorm, maar het paneeltje aan de achterkant is een tweede, kleiner scherm.

Conceptafbeelding

Conceptafbeelding van LetsGoDigital

Cameraprobleem

Xiaomi's concept heeft als voordeel dat je je telefoon kan ontvouwen tot een grote tablet die groter is dan het scherm van de huidige foldables. Een nadeel is wel dat het idee er relatief duur uitziet, maar ook zwaar en dik. Je kan met de telefoon ook geen foto's maken als hij is dichtgevouwen - tenzij selfies - omdat er door het tweede scherm aan de achterkant geen plaats is voor camera's. Je zal dus met een achterste camera enkel kunnen fotograferen in tabletvorm, en dat lijkt vrij onhandig. Tot slot zien we een dubbel paar stereo-luidsprekers en een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

We verwachten volgend jaar van Xiaomi de eerste foldable te zien, maar of die er gaat uitzien zoals dit ontwerp is nog maar de vraag. Hoe ziet jouw ideale vouwbare telefoon eruit en op welke manieren vouwt hij? Misschien ben je helemaal niet geïnteresseerd in foldables? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer