Xiaomi's telefoon die op twee plaatsen vouwt, is te zien in teaservideo

Xiaomi's telefoon die op twee plaatsen vouwt, is te zien in teaservideo

Xiaomi's vouwbare telefoon

We zagen de afgelopen maanden smartphonefabrikanten volop experimenteren met design. Huawei gebruikt een scherminkeping in de vorm van een waterdruppel voor zijn nieuwe P30-reeks en voor de midrange een camera-inkeping in de hoek van het scherm. De grootste concurrent Samsung doet dan weer precies het omgekeerde. Daarnaast zie je pop-up camera's, mogelijk ook bij de OnePlus 7 binnenkort, en ook een schuifsysteem.

Al is design voor foldables al helemaal onontgonnen terrein. Vouwbare telefoons zijn een nieuwe productcategorie en van alle toestellen die we tot hiertoe beelden hebben gezien, merken we telkens andere designkeuzes op. Xiaomi heeft nu opnieuw een teaservideo gedeeld van zijn vouwbare telefoon die je hier kan bekijken in onderstaande tweet. Tik op de afbeelding om de video te bekijken.

Tweet van de vouwbare telefoon van Xiaomi

Foldables design

Er zijn verder nog niet meer details bekend over het toestel, al wordt verwacht dat de telefoon beduidend goedkoper zal zijn als de Mate X van Huawei die 2299 euro zal kosten. Opvallend is dat bij Xiaomi het scherm niet op één, maar twee plaatsen vouwt. In het midden is een vrij breed schermpaneel dat met twee smallere uiteindes naar buiten vouwt. Als we even kijken naar waar de concurrentie aan werkt, merken we dat dit design nog niet eerder vertoond is.

De Galaxy Fold heeft twee schermen: een klein 4,6 inch scherm aan de voorkant en een groter 7,2 inch paneel met een scherminkeping als je hem openvouwt. Huawei stopt dan weer al zijn technologie in een koker en laat je één groot scherm uitvouwen. Daarnaast weten we dat Motorola werkt aan een vouwbare RAZR in clamshell-formaat. Topman Dan Dery van Motorola sprak ook al over een design dat vouwt op twee plaatsen in de vorm van de letter 'Z'. De man noemde dat "de heilige graal van foldables design".

Huawei Mate X

De Huawei Mate X

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties