Xiaomi stopt met de Mi-merknaam na 10 jaar producten

Xiaomi stopt met de Mi-merknaam na 10 jaar producten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi gaat zijn producten niet langer 'Mi' noemen, want de bekende merknaam verdwijnt. De Xiaomi Mi Mix 4 heet dit keer gewoon de 'Mix 4' en er komt geen 'Xiaomi Mi 11T', maar gewoon een 'Xiaomi 11T'. het merk gebruikte de naam gedurende 10 jaar in zijn producten.

'Mi' verdwijnt

Dit artikel zou het ongetwijfeld goed doen als een mop van de redactie op 1 april, maar toch is het realiteit. Xiaomi is echt gestopt met de Mi-naam te gebruiken in zijn producten, en dat te beginnen met zijn nieuwe 'Mix 4'-vlaggenschip.

Hier bij Androidworld zagen we de kortere versie van de naam bij de recente lancering van de telefoon, maar we hadden niet gedacht dat het merk 'Mi' ook echt zou schrappen buiten de naamgeving op persfoto's, en vandaar lees je nog steeds 'Mi Mix 4' in de aankondiging. Toch heeft het merk bij XDA Developers bevestigd dat de Mi-naam in geen van de toekomstige producten meer te zien zal zijn. In de plaats zal enkel de naam 'Xiaomi' te zien zijn.

De Xiaomi Mix 4

De Xiaomi Mix 4

Xiaomi Mi 1

Xiaomi gebruikte de Mi-naam bij zowat zijn gehele productaanbod. Van smartphones, tot elektrische scooters, fitnesstrackers en slimme ventilators. Het eerste Mi-product was de Xiaomi Mi 1 uit 2011. Een vlaggenschip destijds met een Snapdragon S3-processor, een 4 inch LCD-scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels en Android 2.3 Gingerbread.

Maar wat betekent Mi eigenlijk? Bij Chinese media heeft Lei Jun, de oprichter en CEO van Xiaomi, daar een woordje uitleg over gegeven. Het staat twee dingen: 'Mobile Internet' en 'Mission Impossible'. Xiaomi beschouwt zichzelf als een 'mobile internetbedrijf' dat het onmogelijke wil waarmaken. Die naam heeft het merk ook duidelijk geen windeieren gelegd, want recent werd Xiaomi de grootse fabrikant van telefoons wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van het schrappen van de Mi-naam? Moet Samsung nu ook 'Galaxy' uit zijn naamgeving verwijderen, en kan Motorola beter stoppen met 'Moto'? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

De Xiaomi Mi 1

De Xiaomi Mi 1

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk