Xiaomi's selfiecamera onder het scherm kan volgend jaar in telefoons

Xiaomi's selfiecamera onder het scherm kan volgend jaar in telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Selfiecamera onder het scherm

ZTE zal de geschiedenis ingaan als de eerste fabrikant die een selfiecamera onder het scherm gebruikt in zijn smartphones, want het Chinese bedrijf lanceert volgende maand zo'n toestel. Die boodschap heeft de ingenieurs bij Xiaomi kennelijk wakkergeschud, want nu heeft ook Xiaomi al bekend gemaakt dat volgend jaar de in-screen selfiecamera in massaproductie gaat.

Op zijn website doet Xiaomi de derde generatie uit de doeken van zijn selfiecamera onder het scherm, en volgens het bedrijf gaat het om een "doorbraak" die schermen volledig randloos maakt. Xiaomi stelt dat het in de eerste plaats een nieuwe opstelling van de pixels in het scherm heeft ontwikkeld, en door kleine openingen tussen de subpixels bereikt het invallend licht de camerasensor. Verder zijn er toch evenveel pixels boven het selfiecameragedeelte dan op andere plaatsen van het het scherm.

Xiaomi's selfiecamera onder het scherm kan volgend jaar in telefoons

Eerder stelde Xiaomi nog dat de kleine selfiecamera's te weinig licht opvangen en de hoge pixeldichtheid van schermen het invallende licht blokkeerde, maar daar heeft het bedrijf dus kennelijk een oplossing voor gevonden. Xiaomi gebruikt een bijzonder elektronisch ontwerp om zo voor meer doorgang van licht te zorgen en het voerde ook optimalisaties uit voor de camerasensor. Het resultaat luidt volgens Xiaomi dat de in-screen selfiecamera evengoed presteert als een gewone selfiecamera, maar dat willen we uiteraard eerst testen alvorens we Xiaomi gewoon op zijn woord geloven.

Beschikbaarheid

Als de nieuwe selfiecamera's vanaf 2021 in massaproductie gaan, dan kunnen we ze volgend jaar vermoedelijk verwachten in smartphones van het bedrijf. OPPO toonde vorig jaar als eerste een demo van een selfiecamera onder het scherm, maar ondertussen hebben we nog geen concrete plannen van het bedrijf vernomen over de toepassing van de technologie in telefoons voor consumenten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk