Xiaomi Redmi Pro: goedkope metalen smartphone met dubbele camera en AMOLED-scherm

Xiaomi Redmi Pro: goedkope metalen smartphone met dubbele camera en AMOLED-scherm

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Xiaomi Redmi Pro officieel

Een paar jaar geleden waren volledig metalen smartphones vrijwel uitsluitend te vinden in het topsegment, maar dat is inmiddels veranderd. Metalen smartphones van Huawei, OnePlus en ook Xiaomi hebben er voor gezorgd dat er in bijna elk prijssegment wel een metalen toestel te vinden is.

De Xiaomi Redmi Pro pas prima in het rijtje van metalen smartphones voor een budgetprijs. De goedkoopste uitvoering gaat in China voor iets meer dan 200 euro over de toonbank en dat is zeker niet slecht als we naar de specificaties kijken. De Redmi Pro heeft een 5,5 inch full HD-scherm van het type AMOLED, vermoedelijk hetzelfde scherm als in de OnePlus 3 te vinden is.

Aan de achterzijde heeft het toestel een dubbele camera. De hoofdcamera heeft een 13 megapixel-sensor van Sony (IMX258) en de tweede camera is een Samsung-camera met een opnameresolutie van 5 megapixel die gebruikt wordt om bijvoorbeeld diepte-effecten te genereren. Het toestel is ook voorzien van een flinke accu met een capaciteit van 4050 mAh.

Er komen drie verschillende uitvoeringen van de Xiaomi Redmi Pro uit. Het instapmodel is voorzien van een MediaTek Helio X20-chipset, heeft 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Het middelste model heeft ook 3 GB aan werkgeheugen, maar dan 64 GB aan opslag en een snellere Helio X25-chipset. Die chipset is ook in het topmodel te vinden, in combinatie met 128 GB aan opslag en 4 GB aan werkgeheugen. In alle drie modellen kan de opslag worden uitgebreid door middel van een microSD-kaartje, maar dan verlies je wel de mogelijkheid om een tweede simkaart te gebruiken.

Beschikbaarheid

Momenteel wordt de Xiaomi Redmi Pro alleen in China verkocht. De goedkoopste uitvoering kost daar 1499 yuan (ongeveer 204 euro), het middenmodel omgerekend 232 euro en het topmodel kost zo'n 273 euro. Mocht je het toestel willen importeren, let dan wel op dat daar nog importheffingen en inklaringskosten bijkomen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk