'Xiaomi Redmi Note 5 langs bij keuringsinstantie FCC, meer specs bekend'

'Xiaomi Redmi Note 5 langs bij keuringsinstantie FCC, meer specs bekend'

Xiaomi

Xiaomi's Redmi Note-smartphones staan al jaren bekend om hun scherpe prijs/kwaliteitsverhoudingen, en dus zijn er veel fans die uitkijken naar de nieuwe 5-serie. De voorlopers, de Redmi Note 3 en de Redmi Note 4 kosten maar €150. Ondertussen zijn we ook behoorlijk onder de indruk van de Mi Mix, een bijna randloze conceptphone die vorig jaar werkelijkheid is geworden.

Helaas zijn de Xiaomi-producten voor ons nog slecht verkrijgbaar, ondanks dat het bedrijf werkt aan een Europese entree. Voor nu kunnen we de smartphones alleen in huis halen via internationale webshops. Het bedrijf werkt inmiddels hard aan uitbreiding naar de VS en andere Europese landen. Xiaomi's aanwezigheid op de techbeurs CES in Las Vegas had dan ook als doel om bekender te worden bij het grote publiek, en achter de schermen wordt een internationale expansie voorbereid.

Nu is er een Xiaomi-toestel, vermoedelijk de Xiaomi Redmi Note 5, bij de Amerikaanse overheidsinstantie FCC ingediend, wat er uiteraard op wijst dat Xiaomi in de Verenigde Staten voet aan wal probeert te krijgen.

Verder is er een beschrijving toegevoegd met specificaties van de vermoedelijke Xiaomi Redmi Note 5: een Qualcomm Snapdragon 652-processor, 4GB werk- en 64GB opslaggeheugen, een 16 en een 8 megapixelcamera met daarbij de MIUI 9-schil gebaseerd op Android 7.1. Er is volgens deze tabel geen ondersteuning voor de 4G-band 20, de 800 MHz frequentie. Die is voor de meeste Nederlandse providers belangrijk om een stabiel en landelijk 4G-netwerk te kunnen garanderen.

Xiaomi Redmi Note 5 - beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi Note 5 zou volgens geruchten in februari tijdens de MWC worden aangekondigd. Androidworld is hier aanwezig en hopen het toestel daar tegen te komen op de Xiaomi-stand.

Bron: Gizchina

Lees meer over:
Xiaomi Redmi Note

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties