Xiaomi lanceert Redmi Go Android Go-telefoon voor 80 euro

Xiaomi lanceert Redmi Go Android Go-telefoon voor 80 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi Redmi Go

De Redmi Go is Xiaomi's eerste Android Go-telefoon. Android Go is een lichtere variant van het Android Go besturingssysteem die vooral bedoeld is voor op plaatsen met beperkte internetsnelheden en bandbreedte in opkomende markten. Android Go is er ook voor gemaakt om vlot te draaien op voordelige toestellen met zwakke specificaties. De telefoon krijgt apps voorgeïnstalleerd als YouTube Go en Gmail Go die door Google ontwikkeld worden om minder mobiele data te gebruiken.

Xiaomi's telefoon heeft een 5 inch LCD-scherm met een klassieke 16:9 beeldschermverhouding en een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel maakt gebruik van de quad-core Qualcomm Snapdragon 425 met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Dankzij het Android Go-besturingssysteem zou het toestel vlot moeten werken met 1 GB aan RAM. Er is ook 8 GB interne opslag voorzien. De accu van de telefoon heeft een capaciteit van 3000 mAh. Het is alleen opmerkelijk dat de Redmi Go wordt gelanceerd met Android 8.1 Oreo Go edition. Dat terwijl de nieuwe versie, Android Go 9 Pie Go edition al sinds afgelopen zomer verschenen is.

Xiaomi lanceert Redmi Go Android Go-telefoon voor 80 euro

Als we de camera van de telefoon bekijken, stellen we vast dat hij een 8 MP sensor aan de voorkant heeft met een f/2.0 diafragma. Aan de voorkant zit een camera met een 5 MP camera en een f/2.2 diafragma die ondersteuning biedt voor gezichtsherkenning.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi Go is beschikbaar in de kleuren zwart en blauw en zal omgerekend 80 euro kosten. Het is nog niet duidelijk of we hem ook in Nederland zullen zien. Belsimpel heeft sinds vorig jaar een samenwerking met Xiaomi afgesloten, maar het zijn doorgaans de midrange en high-end toestellen die Nederland bereiken.

Afbeeldingen van de Xiaomi Redmi Go-telefoon

Gmail Go

Gmail Go

Gmail Go is de lichte versie van de reguliere Gmail-app. Hij neemt minder ruimte op je schijf in en bespaart je ook wat mobiele data. Hij is gratis te installeren op ..
YouTube Go

YouTube Go

De YouTube Go is een databewuste versie van het videoplatform en biedt mogelijkheden om video's te downloaden. Op deze manier weet je precies hoeveel data je gebruik ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk