Xiaomi Redmi 3S officieel: 5 inch, metalen unibody en 4100mAh-accu

Xiaomi Redmi 3S officieel: 5 inch, metalen unibody en 4100mAh-accu

Xiaomi Redmi 3S

Het is soms wat onduidelijk welke smartphone er nu nieuwer is dan een ander model of welke hardware er aanwezig is in een toestel. Dat wordt het al helemaal als een fabrikant per jaar veel verschillende devices uitbrengt waarbij de naam veel op elkaar lijkt. Xiaomi heeft nu de Redmi 3S gepresenteerd, een 5 inch toestel.

De resolutie hiervan is 1280x720 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 293. De behuizing is gemaakt van een magnesium legering en het betreft een unibody. Er komen modellen op de markt met 2GB of 3GB werkgeheugen, waarbij het interne geheugen ook verschilt: 16GB of 32GB. Dit is wel uit te breiden door middel van een geheugenkaartje, maar één van die slots kan ook gebruikt worden om een extra SIMkaart toe te voegen. Uiteraard is 4G ook aanwezig, maar deze werkt niet volledig op alle Nederlandse netwerken.

De chipset is de Snapdragon 430 van Qualcomm, een octacore-variant bijgestaan door een Adreno 505-videochip. De voorkant biedt plaats aan een 5 megapixel-frontcam, terwijl de camera op de achterkant foto's schiet in een resolutie van maximaal 13 megapixel en ondersteuning biedt voor PDAF. Android 6.0 met de MIUI 7-schil is op het toestel te vinden en de accu heeft een capaciteit van 4100mAh. Op de achterkant is ook nog een vingerafdrukscanner aanwezig. De 3S weegt 144 gram en meet 139,3 x 69,6 x 8,5mm en het toestel komt in verschillende kleuren op de markt.

Beschikbaarheid

Het instapmodel kost omgerekend € 94, terwijl het duurdere model met 32GB opslaggeheugen € 121 moet kosten. Dit betreft wel de adviesprijzen en als je het toestel wilt importeren moet je rekening houden met bijkomende kosten. Hierbij kun je denken aan BTW, verzending, verzekering en eventuele inklaringskosten.

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties